I krubban

Barnen tycker om att leka med vår julkrubba, men jag är lite rädd om den. Figurerna kommer från min farmor och är sköra och tål inte att tappas i marken. Därför har jag tänkt att jag ska försöka hitta en lite mer lektålig julkrubba att ha i barnens höjd. Min lycka när jag på second hand då fann denna kitchiga gamla julkrubba! Med stora, lekvänliga figurer. Gubbarna är nästan en decimeter höga och krubbans uppsättning är komplett. Ligger i en fin gammal papplåda med en medföljande palm.

Vi har ställt den i vardagsrummet och det blev en omedelbar succé! Figurerna är så fint målade och när man tittar i botten ser de riktigt gamla ut.

Så gulligt också att det i asken med julfigurer – förutom krubbans mer traditionella inslag – också fanns en flat coated retriver och en grå pudel i plast. Verkar som att någon annan barnfamilj haft roligt med krubban före oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “I krubban”

 1. Åh jag älskar julkrubbor, vilket drömfynd!

  Mina föräldrars julkrubba stod allt för ofta utan sin medelpunkt, Jesusbarnet, eftersom katten hade en förkärlek för att ta just honom och gömma under soffan.

 2. I vår klubblåda ligger förutom de vanliga krubbfigurerna även en präst med tillhörande kyrkobesökare och två vitsippsfigurer som min mamma gjort som barn, helt naturligt att de delar låda. I lådan med krubbfigurer från min sambos barndomshem finns ”snö” för det är ju allmänt känt att det var snö utanför stallet…

 3. Det skulle vara roligt att se hur farmors figurer ser ut, för jag tycker att dessa kitchiga var jättefina! 🙂

 4. Upptäckte just filmen The Star om den första julen! Så otroligt fin, och där har hundar en alldeles särskild plats i historien 🙂

 5. Storkyrkan i Stockholm har en labrador i krubban. Självklart för en labbe-fantast som jag!

 6. Jag har en modernare version av julkrubban där lille Jesus ser ut som en blond Elvis ;o)
  Vad som däremot är väldigt viktigt i katolska länder, eller åtminstone här i Frankrike efter vad jag har fått erfara; lille Jesus ska ABSOLUT INTE ligga i krubban innan den 25 december! Min ex svärmor var alldeles förfärad när hon fick se Jesus i krubban i början på december. Jag argumenterade med att han var minsann född för en si sådär 2000 år sedan redan, men den gubben gick inte!
  Brist på snö till trots önskar jag er en God Jul från Paris!