Nu ska du få receptet på en god vegetarisk snitt du kan bjuda på till välkomstdrinken eller som ett snack. Med den underbara mixen grönkål, mandel, färskost och Västerbottensost.

Jag gjorde snittarna på Jubileumskaka från Polarbröd. Men precis lika gott blir det att göra dem på deras mjuka tunnbröd Sarek. Då kan du stansa ut snittarna, rosta hastigt i ugnen på 200 grader tills de blir gyllenbruna. Och avsluta med att lägga på fyllningen och servera.

Grönkålssnittar med mandel och lagrad ost

Du behöver (ca 20 snittar)

Jubileumskaka

1/2 dl mandel

1/2 rödlök finhackad

100 gr färsk grönkål

50 g färskost

50 g västerbottensost till dekoration

salt, peppar

Gör så här

Stansa med ett runt mått ut bitar ur en Jubileumskaka.

Rosta mandeln lätt i en stekpanna så att den blir gyllenbrun. Grovhacka och lägg åt sidan. Placera en stor klick smör i stekpannan och lägg sedan ner den finhackade rödlöken och den strimlade grönkålen. Låt fräsa tills den mesta vätskan lämnat grönkålen. Klicka då ner färskosten och tillsätt mandlarna. Värm ihop till en röra. Salta och peppra.

Strax innan servering klickar du ut den ljumma röran på snittarna och strör över lite västerbottensost

Ät och njut! Och så ett litet bonustips. Det bröd som blir kvar mellan ringarna du stansat ur brödet kan du smula sönder med fingrarna och rosta lätt i en stekpanna. Vips har du ditt alldeles egna ströbröd.

Fler härliga recept för julhelgerna hittar du på Polarbröds receptsajt! Polarbröd är det norrländska familjeägda bageriet som tar ställning för miljön. De har investerat i egen vindkraft som som producerar lika mycket grön el som deras bagerier använder, levererar i första hand sina produkter via järnväg och har bytt ut alla plastförpackningar till sockerrörsbaserade påsar som är återvinningsbara. Sjukt bra, ju!