Jag blev sÄ otroligt glad, full i skratt och typ lite rörd (?!) nÀr jag lÀste era kommentarer till inlÀgget Alternativa karriÀrdrömmar. Medan jag drömmer om ett liv som sjöman, Kim Kardashians hemmakock eller resursperson i sÀrskolan hade ni helt andra typer av drömmar.

Sara som Ă€r ekonom pĂ„ bank drömmer om att bli hissmontör. SĂ„ hĂ€rligt att sĂ€tta upp en lapp “Hiss avstĂ€ngd” och sen ligga dĂ€r och skruva lite och plötsligt funkar hissen! Och Martina som faktiskt jobbar inom hiss- och rulltrappsbranschen drömmer i sin tur om att utvĂ€rdera skidanlĂ€ggningar och restauranger. TĂ€nk att fĂ„ Ă„ka skidor och Ă€ta mat. Sen utvĂ€rdera och ge förslag pĂ„ förbĂ€ttringar.

NÀr Lina tycker att hennes jobb Àr för komplicerat och segdraget brukar hon tÀnka att hon ska skola om sig till reparatör av skrivare. Verkar kul och jag Àr redan ganska bra pÄ det! Och Ida som Àr systemtestare funderar pÄ om inte hembitrÀde kan vara ett drömjobb?

Emma jobbar i skolan men drömmer rĂ€tt ofta om ett jobb som Ă€r motsatsen; noll kontakt med mĂ€nniskor och massa tid att tĂ€nka. Hennes dröm Ă€r att vara lokförare och köra stora, tunga godstĂ„g ensam lĂ„ngt genom mörka skogar.  Johanna jobbar pĂ„ försĂ€kringsbolag men drömmer om att vara skogsmaskinförare. TĂ€nk att köra en hĂ€ftig maskin lĂ„ngt inne i skogen och inte behöva se en kĂ€ft.

En lÀsare som Àr lÀrare vill bli marinbiolog och forska pÄ valar. En annan vill arbeta med att baka smörgÄstÄrtor och vara personlig ommöblerare.

Hanna Àr diplomat men drömmer om att bli skÄdespelerska

Kristin Àr retoriker men har precis sadlat om till lÄssmed

Eva Ă€r lĂ€rare pĂ„ en grundsĂ€rskola och trivs fantastiskt bra. Men drömmer om ett cafĂ© med fokus pĂ„ barn. TĂ€nk en kaka som heter “Filifjonkans muffins” eller varför inte” Pinos marĂ€nger”. Ja tĂ€nk! Och Mari som Ă€r sjuksköterska inom psykiatrin drömmer om att bli ull-bonde och ha alpackor och fĂ„r.

Livsmedelsinspektör Matilda ryser av vĂ€lbehag av tanken pĂ„ att arbeta som plattsĂ€ttare. Kakla och lĂ€gga gatsten eftersom hon Ă€lskar monotona arbetsuppgifter – framförallt nĂ€r det bildas ordning och allrahelst ett mönster av det.

Sara, Kristina, Hanna, Amanda, Lisa och Anna drömmer om att jobba pĂ„ kyrkogĂ„rd. För att fĂ„ kratta, blĂ„sa löv och göra vackert pĂ„ gravar. Njuta stillheten pĂ„ kyrkogĂ„rden och inte ha sĂ„ mycket ansvar för andra mĂ€nniskor. Emmy som redan ÄR kyrkogĂ„rdsarbetare meddelar att man faktiskt trĂ€ffar vĂ€ldigt mycket mĂ€nniskor i jobbet. MĂ„nga sörjande anhöriga som vill prata, och vĂ€ldigt mĂ„nga som har Ă„sikter om hur jobbet sköts och det ser ut pĂ„ gravarna. Fast trots detta tycker Emmy att det Ă€r ett trevligt jobb nĂ€stan jĂ€mt.

Katrin vill vara blomsteransvarig pÄ ett litet och lyxigt hotell och Caroline vill ha en egen bokbuss som hon kör land och rike runt. TrÀffa nya mÀnniskor pÄ nya platser och alltid vÀlja en spontan rutt. Katarina arbetar som diakon i Svenska kyrkan men drömmer om att fÄ stoppa upp djur pÄ arbetstid.

Den introverta gymnasielÀraren Emma lÀngtar efter ett jobb dÀr hon inte behöver möta en sÄ stor mÀngd mÀnniskor varje dag. Kanske forska pÄ fornsvenska? Men Christel som Àr forskare drömmer om att jobba i charkdisken pÄ ICA. Snöa in pÄ salami och bjuda kunder pÄ smakprov. Och Hege som forskar och undervisar i filosofi drömmer mest om att teckna.

Nina, Ida, Therese, och signaturen K drömmer alla om att bli barnmorskor. Men barnmorskan Fia drömmer om att ta över som programledare i Bonde söker fru.

Och Elin. KÀra Elin. Hon drömmer inte om karriÀr överhuvudtaget. Jag Àr ledsen vÀrlden men jag Àr lat. Jag gillar att lÀsa och se pÄ TV.