En ny människa

Jag känner mig lite som en ny människa efter två dagar borta ifrån min familj. Jag åkte nattåg hem och klev in över tröskeln hemma vid halv åtta imorse. Till förvånade barns stora glädje! Det är så nyttigt att komma ut och göra lite jobb och träffa lite folk och påminnas om energin och glädjen man har i vanliga fall. För när man ska kombinera föräldraledigt och arbete är det inte fullt lika lätt. Att ideligen pendla mellan den snabba energin man behöver när man arbetar och den långsamma energin som krävs för att vara med bebisar – ja det gör i alla fall mig aningens omtumlad.

Ulf är nu nio månader och medan jag var borta fick Jakob lite ordning på nätterna som totalt havererat sista tiden. Nu ska jag bara försöka upprätthålla de nya rutinerna. Slutade ju egentligen nattamma i höstas men föll tillbaka under julen och sedan har det gått stadigt utför med sömnen om nätterna för oss båda. Men efter bara två dagar med Jakob blev det lite ordning på Ulf. Han är så duktig också. Ulf går själv och säger hej, titta, pappa, mamma och Ada. Det sista eftersom Bertil ideligen ropar Adas namn på discord när de spelar Minecraft tillsammans.

Här ute vräker snön ner idag. Alltså verkligen VRÄKER. Jag ser inte ens till grannhusen på andra sidan åkern. Men jag är bara glad för det för jag ska vara inne och städa och baka med Ulf i hasorna. Lika bra att jag inte blir frestad att sticka ut och åka längdskidor eller så.

Ha en fin torsdag allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “En ny människa”

 1. Bästa kombinationen att både få jobbenergin och bebisgosets hemmalunk. Även om den tiden också är superjobbig kan jag ibland sakna den med en snart kläckt 8-åring och en 11-åring hemma. Jag kan sakna den jobbenergin också. Min sambo är egen företagare så vi delade på veckorna när vi var föräldralediga så jag arbetade 2 dagar av fem när pojkarna var större än 8 månader. Tyckte så mycket om det. Att komma till jobbet. Ge och få energi. Äta lunch själv, gå på toa själv m.m. för att sedan komma hem. Drömmen hade varit att ha så alltid.

 2. Åh vad mysigt det låter med snön som vräker ned! Kan du inte filma lite kort utsikten och lägga upp? Ingen snö i London på ÅR så blir så avis

 3. Clara, kan du berätta för en trött mamma hur du gjorde för att sluta nattamma? Min son är lika gammal som Ulf. Kram

  1. Hon åkte bort. 🙂
   Många vänner som gjort exakt samma. Claras resa var jobbresa, men jag har flera vänner som tagit in på hotell och unnat sig läsa, masage etc två nätter för att bebis ska vänja sig av med nattamningen. Finns mamma bredvid så är det svårare. Har läst nånstans att de känner mjölklukten. Finns inte mamma, finns ingen amning.

   Har man inte ekonomi att lyxa till det på spahotell, så kan man kanske passa på att hälsa på en vän man inte sett på länge eller helt enkelt fly in i gästrummet och låta pappa ha 3 nätter med bebis 🙂 <3

  2. Åh du måste bara verkligen bestämma dig och sedan under inga omständigheter ge efter när hen vill amma på natten. Ge det tre nätter så brukar de inse att det är nya rutiner nu. Men stålsätt dig, för de blir förbannade och det kan vara tufft mentalt. Men du fixar det!
   Kanske din partner kan sova med bebis? Så gjorde vi! Lycka till!

  3. Åh du måste bara verkligen bestämma dig och sedan under inga omständigheter ge efter när hen vill amma på natten. Ge det tre nätter så brukar de inse att det är nya rutiner nu. Men stålsätt dig, för de blir förbannade och det kan vara tufft mentalt. Men du fixar det!
   Kanske din partner kan sova med bebis ett par nätter? Så gjorde vi! Lycka till!

  4. Jag visade mitt barn att jag hade aj aj på tutten och så fick barnet hjälpa att sätta plåster över bröstvårtan. Sen var det stop. Hon förstod.

 4. Ahhh! Mer vinterbilder efterlyses!! 😆
  Som etiopien-bo sedan många år har jag ABSTINENS efter snö och prstifsskiften!

 5. Jag saknar snön så just nu här i Stockholm. Föreställde mig att upptäcka snö tillsammans med min 11-månaders, åka pulka, vara ute och dricka varm choklad och äta hembakta ostfrallor, och bara njuta av lugnet och stillheten som blir av snö. Men nä. Inte i år. Nästan så jag funderar på om vi skulle flytta norröver…