Vägen till lanthandeln

Härom dagen när jag skulle till vår lilla men väldigt välsorterade lanthandel för att kirra ingredienser till ett brödbak tog jag också med kameran i sparklådan. Sparklådan rymmer ungefär tre matkassar så den är perfekt att åka och handla med.

Hejdå gården!

Susade förbi en räcka granngårdar längs vår grusväg.

Stannade till vid hästhagen och sa hej till pållarna. Min dröm sedan många år är att jag skulle bli fri från min allergi och kunna ha en egen häst. En nordsvensk eller ardenner allra helst. Nå. Det stannar på drömstadiet. Har inte ens suttit i en hästsadel sedan jag var liten.

Det var en särdeles solig och krispigt kall dag.

Vi bor ju på en ganska ordentlig höjd. Så till affären är det bara nedför. Hem är det istället brant uppför. Bra benträning! Minns att vi flera år innan vi köpte vårt hus var och tittade på ett annat hus i den här byn (faktiskt det röda huset som skymtar till höger på bild nummer tre i detta inlägg) och vi tvärnitade vid den här utsikten. För att det var så ovanligt vackert. Och vi gapade över att någon kunde vara så lycklig att de fick bo här. Och nu bor vi här?! Fem getingar på det!

Skön utförslöpa där det gäller att hålla tungan rätt i mun när man styr sparken. Den går i världens fart.

Och vips är man nere på “storgatan” i min by. Alldeles lagom stor tycker jag.

Sedan framme vid affären.

Och det var det hela. Så nu vet ni!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Vägen till lanthandeln”

 1. Hej! Det skulle vara roligt att se några bilder från lanthandeln! Älskar lanthandlar där ”allt” finns!

  1. Kanske har du koll, kanske är det inget för dig… Men numera så kan man sakta vaccinera sig mot allergier. Har flera kollegor som håller på med det, men är inte utbildad inom sjukvården o kan inte beskriva det närmare. Men det är säkert bara en googling bort. Mina kollegor pratar om det som att deras liv har förändrats till det bättre.

 2. Tänk att även något så vardagligt som att ”åka och handla” kan vara så njutbart! Så härligt med dina fantastiska vinterbilder. Trots att man bor i dessa ”vykortsvyer” så upphör man aldrig att fascineras. Vi bor på landet i Norrbotten och har den lilla butiken på andra sidan vägen. Så lyxigt att slippa korsa sig fram bland alla varor och hyllmeter som butiken i stan erbjuder. Tidseffektivt och avstressande är det att handla i den lilla butiken på landet!

 3. Otroligt vackert!
  Blir lite avundsjuk!
  /Med vänliga hälsningar från byn där apor och sköldpaddor trängs under palmer och avokadoträd. Grönt och fint. Men ingen snö!!!!

 4. Hej.
  Åk till Gideå i Ångermanland och träffa hästrasen Rysk Basjkir.
  Man brukar kalla den allergivänlig. Den har väldigt fet hud och släpper inte ifrån sig så mycket stöv. Många allergiker brukar tåla den. Ett robust kallblod, ungefär i storlek mellan nordsvensk och islänning.

 5. Hehe Får lite panik när jag ser ”Storgatan”. Önskar så att jag älskade landet, det ödsliga och naturen inpå knuten tillräckligt för att bo så. Det är ju förbaskat vackert. Men samtidigt kryper det i mig och jag är faktiskt inte säker på att jag skulle stå ut.
  Är ändå avundsjuk på folk som har tillräckligt med ro i kroppen och knoppen för att kunna bo så!

 6. Kanske hyposensibilisering skulle vara nåt? Min hund som är allergisk får sprutor med lite lite allergen och har varit klådfri i 7 år nu, för människor har jag för mig att man inte ens behöver fortsätta hela livet utan man gör en behandling och sen är man inte allergisk längre.