Vi har alltid haft en flytande gräns mellan arbete och ledighet, vardag och helg. Det blir så med den typ av fria jobb som vi har och det är både på ont och gott. Men jag blir faktiskt allt mer medveten om hur viktigt det är att ta sig ledigt när andra är lediga. För det är ju först då det blir stilla i inkorgen och man smittas av den kollektiva helgkänslan.

Så i höstas bestämde vi oss för att bli seriösa med fredagsmys. Verkligen gå all in och skapa en riktig helgtradition. För dumt nog har vi inte haft det riktigt så tidigare. Men nu kryper vi ner i soffan tillsammans varje fredag. Dillchips och lagrad parmesan är favoritsmakerna på chipsen. Ofta poppar vi popcorn också. Älskar att äta popcorn och chips i samma tugga! Ibland har vi godis också. Oftast Polly och Gott & Blandat Sur. Eller Bridge. Och så får nioåringen äta alla gröna lakritspinnar som ingen annan gillar. Jag gillar också att ha iskalla vindruvor eller så lite morötter och gurka som jag kan dippa.

Jag lägger Ulf vid halv sju på fredagar. Och strax innan sju är vi redo att se på något tillsammans. Min och Jakobs mobiltelefoner är bannlysta den här tiden. Man måste verkligen SE IHOP om det ska vara någon poäng.

Problemet tycker jag är att hitta bra saker att se på. Som hela familjen står ut med. Jag älskade när gamla avsnitt av Bäst i test låg på SVT-play så man kunde titta. (Tack och lov är ny säsong tillbaka nu!) Annars har vi sett både nya och gamla Ture Sventon och diverse Disneyklassiker. SF Anytime är förstås toppen om man är beredd att betala en slant för att hyra. Äldre filmer kostar inte så mycket faktiskt. Men trots alla alternativ känns det ofta som att vi inte riktigt vet vad vi ska se på. Det är ju rätt stor åldersspridning på våra barn också. Så det som passar nioåringen är inte automatiskt rätt för femåringen. Tipsa gärna om ni har några förslag på vad vi ska se.

Och så är jag sååå nyfiken på om du som läser har fredagsmys hemma hos dig? Vad ni i sådana fall ser på, äter och hur ni lägger upp kvällen? Berätta allt!