Vi har alltid haft en flytande grÀns mellan arbete och ledighet, vardag och helg. Det blir sÄ med den typ av fria jobb som vi har och det Àr bÄde pÄ ont och gott. Men jag blir faktiskt allt mer medveten om hur viktigt det Àr att ta sig ledigt nÀr andra Àr lediga. För det Àr ju först dÄ det blir stilla i inkorgen och man smittas av den kollektiva helgkÀnslan.

SĂ„ i höstas bestĂ€mde vi oss för att bli seriösa med fredagsmys. Verkligen gĂ„ all in och skapa en riktig helgtradition. För dumt nog har vi inte haft det riktigt sĂ„ tidigare. Men nu kryper vi ner i soffan tillsammans varje fredag. Dillchips och lagrad parmesan Ă€r favoritsmakerna pĂ„ chipsen. Ofta poppar vi popcorn ocksĂ„. Älskar att Ă€ta popcorn och chips i samma tugga! Ibland har vi godis ocksĂ„. Oftast Polly och Gott & Blandat Sur. Eller Bridge. Och sĂ„ fĂ„r nioĂ„ringen Ă€ta alla gröna lakritspinnar som ingen annan gillar. Jag gillar ocksĂ„ att ha iskalla vindruvor eller sĂ„ lite morötter och gurka som jag kan dippa.

Jag lÀgger Ulf vid halv sju pÄ fredagar. Och strax innan sju Àr vi redo att se pÄ nÄgot tillsammans. Min och Jakobs mobiltelefoner Àr bannlysta den hÀr tiden. Man mÄste verkligen SE IHOP om det ska vara nÄgon poÀng.

Problemet tycker jag Ă€r att hitta bra saker att se pĂ„. Som hela familjen stĂ„r ut med. Jag Ă€lskade nĂ€r gamla avsnitt av BĂ€st i test lĂ„g pĂ„ SVT-play sĂ„ man kunde titta. (Tack och lov Ă€r ny sĂ€song tillbaka nu!) Annars har vi sett bĂ„de nya och gamla Ture Sventon och diverse Disneyklassiker. SF Anytime Ă€r förstĂ„s toppen om man Ă€r beredd att betala en slant för att hyra. Äldre filmer kostar inte sĂ„ mycket faktiskt. Men trots alla alternativ kĂ€nns det ofta som att vi inte riktigt vet vad vi ska se pĂ„. Det Ă€r ju rĂ€tt stor Ă„ldersspridning pĂ„ vĂ„ra barn ocksĂ„. SĂ„ det som passar nioĂ„ringen Ă€r inte automatiskt rĂ€tt för femĂ„ringen. Tipsa gĂ€rna om ni har nĂ„gra förslag pĂ„ vad vi ska se.

Och sÄ Àr jag sÄÄÄ nyfiken pÄ om du som lÀser har fredagsmys hemma hos dig? Vad ni i sÄdana fall ser pÄ, Àter och hur ni lÀgger upp kvÀllen? BerÀtta allt!