Det är nog ganska spännande att ha två storebrorsor. En vanlig måltid kan man bli underhållen av Hulken med hockeyhandskar. Eller ja underhållen och underhållen förresten. Snarare halvt ihjälskrämd.

Men när Folke tog av sig masken blev det gladare miner igen! I alla fall på Hulken.

Idag är jag själv lite extra glad – för att en av mina allra första bloggannonsörer (alltså ända från 2012) syns här igen! Nämligen Pufz. Anna startade Pufz under småbarnsåren när hon insåg att det saknades bra frysformar för barnmat. Så hon tog fram sina egna formar fria från BPA och ftalater. Anpassade för både ugn, frys, mikrovågsugn samt diskmaskin och möjliga att sterilisera genom kokning.

Jag använde dem flitigt när Bertil var bebis och jag lagade nästan all barnmat själv. Själva maten går såklart att förvara i frysformen – men vill du frysa in mer mat i dem än bebisen ätit upp kan du bara pluppa ner de frysta puckarna i gamla urdiskade barnmatsburkar. Storleken på frysformarna gör nämligen att maten ryms perfekt. Och med tätslutande silikonlock går det enkelt att ta med burkarna när man ska iväg någonstans.

Idag gör Pufz inte bara frysformar. Pufz har tagit fram pralinformar, glassformar, bakmattor, slickepottar och annat bra att ha när man ska baka. Plus bitleksaker för bebisar!

Men min favorit just nu är nog dessa barnmatstallrikar. Garanterat glidfria på vanliga bord. Och för oss som har rustika träbord som är ganska svåra att rengöra från ingrodd barnmat är det praktiskt med underlägg i samma BPA och ftalat-fria silikon. Som gör att den mjuka tallriken står stadigt och inte åker iväg.

Men mest gillar jag haklappen. Ulf äter oftast naken eftersom han börjat avsky sådana där hårda hakklappar och nu också lärt sig hur man hakar loss dem på egen hand. Men den här mjuka, smidiga hakklappen har han ingenting emot.

Silikonformarna kommer i olika storlekar så att man kan komponera en måltid med flera olika sorters “puckar” i en barnmatsburk. Och fryser man inte in barnmat i dem kan man med fördel göra stora snygga isbitar!

Botanisera runt hos Pufz vettja, med koden underbaraclara20203 får du 20% rabatt på ett köp och koden gäller fram till och med 30 april! Och vill du ha bra recept på egen barnmat? Kolla in deras sida Barnmatsburken.se!