• Reklamsamarbete Pufz •

Bra att ha i bebislivet

Det är nog ganska spännande att ha två storebrorsor. En vanlig måltid kan man bli underhållen av Hulken med hockeyhandskar. Eller ja underhållen och underhållen förresten. Snarare halvt ihjälskrämd.

Men när Folke tog av sig masken blev det gladare miner igen! I alla fall på Hulken.

Idag är jag själv lite extra glad – för att en av mina allra första bloggannonsörer (alltså ända från 2012) syns här igen! Nämligen Pufz. Anna startade Pufz under småbarnsåren när hon insåg att det saknades bra frysformar för barnmat. Så hon tog fram sina egna formar fria från BPA och ftalater. Anpassade för både ugn, frys, mikrovågsugn samt diskmaskin och möjliga att sterilisera genom kokning.

Jag använde dem flitigt när Bertil var bebis och jag lagade nästan all barnmat själv. Själva maten går såklart att förvara i frysformen – men vill du frysa in mer mat i dem än bebisen ätit upp kan du bara pluppa ner de frysta puckarna i gamla urdiskade barnmatsburkar. Storleken på frysformarna gör nämligen att maten ryms perfekt. Och med tätslutande silikonlock går det enkelt att ta med burkarna när man ska iväg någonstans.

Idag gör Pufz inte bara frysformar. Pufz har tagit fram pralinformar, glassformar, bakmattor, slickepottar och annat bra att ha när man ska baka. Plus bitleksaker för bebisar!

Men min favorit just nu är nog dessa barnmatstallrikar. Garanterat glidfria på vanliga bord. Och för oss som har rustika träbord som är ganska svåra att rengöra från ingrodd barnmat är det praktiskt med underlägg i samma BPA och ftalat-fria silikon. Som gör att den mjuka tallriken står stadigt och inte åker iväg.

Men mest gillar jag haklappen. Ulf äter oftast naken eftersom han börjat avsky sådana där hårda hakklappar och nu också lärt sig hur man hakar loss dem på egen hand. Men den här mjuka, smidiga hakklappen har han ingenting emot.

Silikonformarna kommer i olika storlekar så att man kan komponera en måltid med flera olika sorters “puckar” i en barnmatsburk. Och fryser man inte in barnmat i dem kan man med fördel göra stora snygga isbitar!

Botanisera runt hos Pufz vettja, med koden underbaraclara20203 får du 20% rabatt på ett köp och koden gäller fram till och med 30 april! Och vill du ha bra recept på egen barnmat? Kolla in deras sida Barnmatsburken.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Bra att ha i bebislivet”

 1. Så bra tips! Äter själv väldigt “selektivt”, alltså jag äter en sak i taget. Så även fast jag inte är ett barn, eller har barn, så kanske jag kan tänka mig att köpa. Angående mitt selektiva ätande så får ni gärna komma till min blogg också. Jag skriver bland annat om ätstörningar! Kram

  1. <3 kram till dig Rebecca och tack för alla fina kommentarer du lämnar,. Hoppas du ska få må bättre snart.

 2. Kan du inte ge lite tips/recept på barnmat!
  Är även nyfiken att höra hur det går med tygblöjorna?:)

  1. Håller med, vill gärna ha tips! Jag har gjort mycket egen mat till min 7 månaders men som hon nu ratar, vill bara ha köpt mat 🙁
   Gärna tips på bra mellanmål också, blir lätt bara frukt…

 3. Hej, du underbara människa. Ja funderar hur du vågar ge Ulf bitar. Alltså ja vill ej ha pekpinnar utan pepp. Jag vågar inte ge bitar till mitt barn och hen är mycket äldre än Ulf. Hen har svårt att tugga/svälja bitar och har satt i halsen. Men klart jag ger bitar. Knäckebröd, pasta, köttbullar, korv osv. Men just äppelbitar är mardrömmen då de är så hårda. Ofta då hen tuggar så sväljer hen för stora bitar också så de gör ont.
  Jag vet de måste få äta för att lära sig osv. Och jag ger ju som sagt bitar men inte äpplen, morötter eller hårda delen av gurka. Men nog då igen päron, melon och kiwi.

  1. Åh. Om hen sätter i halsen tycker jag att du ska vänta lite med bitar. Barn utvecklas olika snabbt och kanske behöver din plutt lite extra tid på sig? Så länge kan du ju öva med supermjuka saker som makaroner och sånt. Det är ingen stress tänker jag. I sinom tid kommer hen äta bitar också. och under tiden kan du ju prova barnmat/barnmatsburkar för lite äldre barn med små bitar i. För att öva motoriken.

   Och just med äpplen skulle jag vara försiktig också. Jag ger bara mjöliga sorter som han med tunga och tandkött kan mala sönder. Inga granny smith alltså 😉 Lycka till! Kram

   1. Håller med! Det handlar nog inte så mycket om att våga som förälder, som att anpassa sig till sitt barn 🙂 Mitt barn var bra på att hantera bitar direkt, så då fick hon det. Om ditt barn sätter i halsen och har svårt tycker jag du ska vänta och prova igen senare helt enkelt 🙂

 4. Så himla bra! Vi hade de här formarna när kidsen var små, hittade dem säkert via dig Clara. Nu är jag på jakt efter formar att frysa mat i, typ soppa, och plattare saker som bananbitar till smoothie. Ska kolla om de har…

 5. Verkar vara väldigt genomtänkt produktutveckling! Inte framtaget av en ingenjör vid en dator utan av en förälder som ser behov i sin vardag. (Nu kanske denna Anna är ingenjör och har en dator, men min tanke kanske framgår.)

  1. Ja, precis så =) Anna ÄR faktiskt ingenjör – och mamma med klar insikt i småbarnsföräldrars behov. Märks på produkternas utformning och design

 6. Men vilka fiffiga tallrikar och frysburkar 😀 Livia hatar alla haklappar och är en fena på att ta av dem, så vi tvättar kläderna efteråt eller ger henne mat i bara blöja. Det går ju fint det också. Men lite kladd hör ju till 🙂