Jag lyssnar på väldigt många olika poddar. När man jobbar hemma i ensamhet så hinner man med några dussin per vecka. Och nästan alla mina samtal med vänner börjar med att jag berättar vad jag nyss hört i en podd, vad det fick mig att tänka och vad jag tycker om det. Men eftersom nästan ingen jag känner lyssnar på samma poddar känns det lite trist. Jag har liksom ingen att dela upplevelsen med. Poddlyssnandet är visserligen en utmärkt ensamsyssla men efteråt vill man ju följa upp med diskuterande. Och de behöver man ju göra ihop!

Så nu undrar jag om du vill vara med i min poddcirkel? Som en bokcirkel alltså – fast vi lyssnar på poddar? Snälla, säg att du vill! När vi såg Skam ihop och diskuterade den hade vi ju så roligt!

Jag tänker mig att jag väljer ett avsnitt av en podd som jag tycker att vi ska lyssna på tillsammans. Och sedan en bestämd dag diskuterar vi det avsnittet. Jag skriver mina reflektioner i ett inlägg och så kan vi prata vidare i kommentarerna? Vi diskuterar alltså inte en hel podd utan ett utvalt avsnitt från någon podd. Det behöver inte vara ett helt nytt avsnitt av en podd – även om det för det mesta säkert ändå kommer vara det. Men riktigt bra poddavsnitt kan man ju lyssna på även efter flera år.

Jag tänker mig en blandning av högt och lågt i poddvärlden. Samhällspoddar, intervjupoddar och rent tramsiga kompispoddar. Utlovar dock ingen som helst regelbundenhet i början. Tänker att lusten får styra det tills vi ser vart poddcirkeln tar vägen.

Nå? Vad tror du om saken? Vill du ha en poddcirkel med mig?