Jag lyssnar pÄ vÀldigt mÄnga olika poddar. NÀr man jobbar hemma i ensamhet sÄ hinner man med nÄgra dussin per vecka. Och nÀstan alla mina samtal med vÀnner börjar med att jag berÀttar vad jag nyss hört i en podd, vad det fick mig att tÀnka och vad jag tycker om det. Men eftersom nÀstan ingen jag kÀnner lyssnar pÄ samma poddar kÀnns det lite trist. Jag har liksom ingen att dela upplevelsen med. Poddlyssnandet Àr visserligen en utmÀrkt ensamsyssla men efterÄt vill man ju följa upp med diskuterande. Och de behöver man ju göra ihop!

SĂ„ nu undrar jag om du vill vara med i min poddcirkel? Som en bokcirkel alltsĂ„ – fast vi lyssnar pĂ„ poddar? SnĂ€lla, sĂ€g att du vill! NĂ€r vi sĂ„g Skam ihop och diskuterade den hade vi ju sĂ„ roligt!

Jag tĂ€nker mig att jag vĂ€ljer ett avsnitt av en podd som jag tycker att vi ska lyssna pĂ„ tillsammans. Och sedan en bestĂ€md dag diskuterar vi det avsnittet. Jag skriver mina reflektioner i ett inlĂ€gg och sĂ„ kan vi prata vidare i kommentarerna? Vi diskuterar alltsĂ„ inte en hel podd utan ett utvalt avsnitt frĂ„n nĂ„gon podd. Det behöver inte vara ett helt nytt avsnitt av en podd – Ă€ven om det för det mesta sĂ€kert Ă€ndĂ„ kommer vara det. Men riktigt bra poddavsnitt kan man ju lyssna pĂ„ Ă€ven efter flera Ă„r.

Jag tÀnker mig en blandning av högt och lÄgt i poddvÀrlden. SamhÀllspoddar, intervjupoddar och rent tramsiga kompispoddar. Utlovar dock ingen som helst regelbundenhet i början. TÀnker att lusten fÄr styra det tills vi ser vart poddcirkeln tar vÀgen.

NĂ„? Vad tror du om saken? Vill du ha en poddcirkel med mig?