Vill du ha en poddcirkel med mig?

Jag lyssnar på väldigt många olika poddar. När man jobbar hemma i ensamhet så hinner man med några dussin per vecka. Och nästan alla mina samtal med vänner börjar med att jag berättar vad jag nyss hört i en podd, vad det fick mig att tänka och vad jag tycker om det. Men eftersom nästan ingen jag känner lyssnar på samma poddar känns det lite trist. Jag har liksom ingen att dela upplevelsen med. Poddlyssnandet är visserligen en utmärkt ensamsyssla men efteråt vill man ju följa upp med diskuterande. Och de behöver man ju göra ihop!

Så nu undrar jag om du vill vara med i min poddcirkel? Som en bokcirkel alltså – fast vi lyssnar på poddar? Snälla, säg att du vill! När vi såg Skam ihop och diskuterade den hade vi ju så roligt!

Jag tänker mig att jag väljer ett avsnitt av en podd som jag tycker att vi ska lyssna på tillsammans. Och sedan en bestämd dag diskuterar vi det avsnittet. Jag skriver mina reflektioner i ett inlägg och så kan vi prata vidare i kommentarerna? Vi diskuterar alltså inte en hel podd utan ett utvalt avsnitt från någon podd. Det behöver inte vara ett helt nytt avsnitt av en podd – även om det för det mesta säkert ändå kommer vara det. Men riktigt bra poddavsnitt kan man ju lyssna på även efter flera år.

Jag tänker mig en blandning av högt och lågt i poddvärlden. Samhällspoddar, intervjupoddar och rent tramsiga kompispoddar. Utlovar dock ingen som helst regelbundenhet i början. Tänker att lusten får styra det tills vi ser vart poddcirkeln tar vägen.

Nå? Vad tror du om saken? Vill du ha en poddcirkel med mig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

109 kommentarer på “Vill du ha en poddcirkel med mig?”

  1. Vad kul 🙂 Den finns redan på min lista. Funderar bara på vilket avsnitt jag ska välja…

   1. Jag röstar på det som handlade om att makt korrumperar:) Tror det hette ”därför är din chef ett as”. Väckte massor med tankar!

 1. Åh ja, jag är på! Har inte så många att dela mitt poddlyssnande med!
  Kan inte du skriva ett inlägg med de poddar du lyssnar mest på nu? (eller länka till något inlägg om du redan gjort detta)

 2. Skoj! 🙂
  Hoppas på avsnitt från mina favoriter WTF with Marc Maron (han är så fantastisk intervjuare att folk bara öppnar sig direkt. Ett av mina favoritavsnitt är intervjun med komikern Ms. Pat. Vilket helvete till liv hon haft. Det är från ett av de första säsongerna och ligger förmodligen bakom betalvägg…tyvärr.)
  Annars hoppas jag på Rättegångspodden, P3 Dokumentär, This American Life och Snutsnack.

 3. Ja! Vad kul! Jag lyssnar inte på några poddar förutom lite sporadiskt på eran. Jag skulle gärna vilja men vet lixom inte var jag ska börja. Det här låter som ett bra ”kom igång” upplägg!

 4. Jag vill vara med! “Dagens människa”, “sommar & vinter i P1” eller “Allvarligt talat” kanske? Dumma människor är bra.

 5. Jaaa, jag vill vara med, vad kul! 🙌🏼 Är också hemma och föräldraledig med tredje barnet och det blir några poddar i veckan. Men skulle vara roligt med nya uppslag på poddar ☺

 6. Absolut vill jag ha en poddcirkel med dig ! Så bra ide av dig o så bra att få tips om nya poddar 😋
  Men varför stanna där ? Bokcirkel ?
  Tilsammans med en kompis har vi en kulturklubb där vi läser en bok varje månad o gör en aktivitet allt från bio konsert museum fika eller middag eller något annat roligt det ska inte vara så dyrt o böckerna blandas med allvarliga ämnen o må bra böcker 😋
  Kultur är kul 👍

 7. Ja! Jag vill diskutera Filip och Fredriks pod. Kan inte sluta lyssna, men varför känner jag lite skam över att jag älskar att lyssna på dom?
  Vilka poddar har du tröttnat på och varför? Vilken pod vill du inte bli avbruten i ditt lyssnande?

 8. Hänger också på… har inte riktigt insett tjusningen med poddar, så jag vill bli inspirerad 🙂

 9. Jag är gärna med! Behöver uppslag på nya poddar. 😃Snurrar runt på samma, lite som när man fastnar i matlagningsträsket och kör samma maträtter hela tiden.

 10. Jaa, det vill jag jättegärna!! Perfekt upplägg för mig som inte vet var jag ska börja bland alla poddar. Genial idé, bokcirkel fast modernare!

 11. Ja, roligt! Vore kul att diskutera nåt avsnitt av Della Q i detta forum hehe…

  En annan väldigt bra pod är Odlarna! Men kanske för nischat för att icke odlingsintresserade ska gilla den….? Vet ej

 12. Jag vill vara med. Lyssnar på ett antal olika poddar per vecka men känner att jag behöver nytt innehåll i min poddsnurra.

 13. Avsnitten är några år gamla men ämnena håller fortfarande: Oförnuft och känsla med Helena von Zweigberk. Bland annat finns avsnitt som tangerar ämnen som klass och vad som räknas som god smak. Existentiellt och allmänmänskligt. Så det är mitt tips! (annars älskar jag Lundströms bokradio och Europapodden men tänker att de poddarna inte leder till lika intressanta och vindlande diskussioner).

  1. Åh tack för tipset om “Oförnuft och känsla”. Älskar Zweigbergk! Lyssnade för ett bra tag sedan på en podd där hon och Pernilla August pratade om åldrande. Mycket bra!

 14. Åh jag skulle också önska fler tv-serie-cirklar. Kan känna mig frustrerad ibland när jag inte har någon att diskutera ett avsnitt med.

 15. Jättegärna! Men jag skulle gärna vilja att vi blandade inte bara högt och lågt utan också väldigt olika poddar. Typ En Varg söker en pod och sen typ….Della Q. Eller God ton. Tycker mycket av charmen med poddar är att höra olika åsikter.

 16. Jag har också problemet att jag inte har någon att diskutera med – så jag är definitivt med på tåget!

 17. Men JAAAA! Vilken STRÅLANDE idé! Jag är gärna med och vill även passa på att tipsa om vår podd, Ecofashionista, som är Sveriges första och största podd om hållbart mode. Vi har släppt mååånga avsnitt om alltifrån hur du anordnar en klädbytardag, olika materials miljöpåverkan och att hållbart mode inte får bli en klassfråga. Som en enda stor godispåse med massor att välja på med andra ord. 🙂

 18. Jättegärna. Jobbar också hemma och lyssnar på många poddar. Men har lite poddtorka just nu så behöver nya roliga poddförslag också att lyssna på

 19. Ja! Så bra ide och att man får möjlighet att vidga sina vyer i poddjungeln. Ser fram emot detta!

 20. Ja så kul! Hoppas man kan vara med lite sporadisk, har inte så mycket tid att lyssna men när jag får tid lyssnar jag gärna 😊. Er podd är en stor favorit ❤️

 21. Ja! Spöktimmen röstar jag på, en av Sveriges största poddar på temat skräck. Intressant att diskutera varför skräck är så poppis 🙂

 22. Ja, vilken underbar idé! 😍
  En varg söker sin podd! Stormens utveckling! Fredagspodden har genom åren haft enstaka guldkorn här och där (inga jättebra på senare tid dock tyvärr…) som varit helt underbara. Skulle också precis som andra skrivit i kommentarerna också vilja diskutera något av Della Q hehe.. är ambivalent där, lyssnar alltid på deras podd (främst när dom var 3) men med en slags skräckblandad förtjusning?

 23. Jag är också gärna med. Har svårt att välja avsnitt för alla avsnitt av Mia Skäringer och Anna Mannheimers podd är otroligt bra. Sen skrattar jag hejdlöst åt Fördomspodden. Min typ av humor. Inget för pryda dock 😀

 24. Jättefin och bra idé!
  En tanke kan vara att låta läsarna verkligen få utrymme för reflektion och att du ställer frågor i ditt inlägg. Annars finns risken att din reflektion/analys/åsikt tar över, som det blev när en annan bloggare hade bokklubb (vilket också är en fin ide), men det blev aldrig någon diskussion.

 25. Låter superbra! Är sjukskriven nu och vill ha något jag kan fokusera på för en gångs skull. Jag var inte med förut där du nämnde Skam, men det ska bli kul att följa med på det här 🙂 Om du vill så får du gärna kika in på min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa! Kram

 26. Ja men så roligt! Jag är gärna med! O kanske vill ni lyssna på ett avsnitt från min syster o min podd Roos&Shine (finns där appar finns!) kram Josefine

 27. Nej tack! Jag passar. Hinner nästan aldrig lyssna på något ändå. Men ha så trevligt ni andra.

 28. Låter spännande! Jag lyssnar
  a l d r i g på poddar för jag vet inte vilken av alla jag ska välja! ☺️ Vore toppen med lite tips!
  Tack för en bra blogg! Älskar alla fina bilder på ditt hem och naturen där du bor!
  //Ida

 29. Alltså jag gick tillbaka till Skam-inlägget och märkte att det är skrivet innan säsong 4 släpptes – kan det inte komma ett Skam 2-inlägg där vi kan gå grotta ner oss i även sista säsongen och serien i sin helhet?

 30. Ja tack! 😁 Jag har börjat lyssna på Hemslöjdens historia, Nördic knitting och Chefspodden.

 31. Hm. Har lyssnar på två olika avsnitt från två olika poddar – o inte fixat det riktigt. Inte klarat av att koncentrera mig på andras virriga prat, o inte fixat att lyssna på ett “kompissnack” utan att själv få vara en del av samtalet, o få säga det just jag vill delge alla! Men. Jag är villig att pröva det hela igen, i din strukturerade regi! Kram!

 32. Lite off topic nu, men jag älskar att kolla på dina inredningsbilder men undrar en sak, har du en TV? Noterar att jag aldrig har sett en TV på dina bilder. Bara nyfiken.

 33. Det låter alldeles utmärkt! Själv har jag lyssnat på P3 Historiapodden ( även om jag stör mig en aning på språket) Värvet och några stickpoddar. Jag vill utöka mitt lyssnade med bra tips på nya poddar.

 34. Kul idé! Finns massa online verktyg också om ni vill göra det mer interaktivt och prata med varandra istället. Hojta om du vill ha tips

 35. Som nybörjare på poddar vill jag gärna ha tips, som du skriver; vem diskuterar kag vidare med?
  Jag hoppar gärna på 👏

 36. Strålande idé! Kan rekommendera podden P3 Dystopia. Finns många riktigt bra avsnitt att grotta ner sig i.

 37. Jaaaa! Jätte bra idé! Jag lyssnar på massa poddar (Älskar din o Ericas) o diskuterar gärna! Lyssnar på alltmöjligt fr BBC tex womens hour o om odling mm: skönt grönt gott, Hanna o Rebeccas trädgårdsliv, Yoga: yoga is dead, yogalärarna, Tara Brach, Plus en massa bokpoddar
  Just nu har jag gråtskrattat mig igenom alla (!) avsnitt av Så funkar det med Anders o Måns
  Men jag lyssnar gärna på andra poddar o diskuterar!

 38. En varg söker sin pod
  skulle förresten vara jättespännande att diskutera – de tar ju alltid upp olika aktuella ämnen 😃

 39. Vilken underbar idé 👍
  Har heller inte så många poddlyssnade kompisar att filosofera med

 40. Åh vad roligt! Jag har känner samma sak som du. Kommer allt som oftast flåsandes upp för de sex trapporna på jobbet med en podd i öronen och delar med mig till kollegor det första jag gör. Men effekten blir ju inte vad man egentligen önskar i och med att ingen annan lyssnar på samma sak.

 41. Ja, vore jättekul! Och kul att få börja lyssna på något nytt efter typ samma i flera år!

 42. Bra idé! Vet inte om det är aktuellt för poddcirkeln men ett tips för den som är lite kyrkligt lagd (eller bara intresserad av hur det blir när man läser böcker med den sortens glasögon på) är Läsarpodden med Joel Halldorf och Patrik Hagman. Väldigt trevlig och djup men ändå lättillgänglig podd, som i sig kan funka som en bokcirkel/boktipspodd.