En fin present

För en tid sedan fick jag ett paket av min vän Sofia på Gotland. Mjukt att klämma på och inslaget i brun makulatur med rödrandigt snöre. Jag blev pirrig av glädje. För jag gissade att det var någonting hon stickat till mig. Hon gör nämligen det ibland – denna underbara människa.

Och jag gissade rätt. Paketet innehöll de mest fantastiska vantarna man kan tänka sig. Sofias egen design dessutom! Har burit dem nonstop sedan dess. För den finaste känslan jag vet är att bära något som någon gjort för hand. Särskilt om det är någon man tycker om.

Är så glad för mina vantar. Blir väldigt sugen på att lära mig sticka bättre så jag också kan skapa hantverk som det här. Eller åtminstone något som är en tiondel så fint. Någon gång vill jag följa med på ett sånt där stickretreate som Sofia ibland är ledare på.

Tips förresten – om du till skillnad från mig är stickkunnig så kolla in Sofias egendesignade stickmönster. De finns att beställa via Ravelry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “En fin present”

 1. Det är fantastisk avkoppling att sticka. Jag kunde ingenting, men kollade videos på Youtube och lärde mig grunderna av eldsjälar där. Vips så hade barnen fått raggsockor och tumvantar. Fast tummarna blev för små så de fick använda dem utan tumme 😁😁 Det är roligt, det mesta finns på Ica nu för tiden. Sen när man avancerat lite så finns det jättefina mönster att köpa där det ofta står med var man beställer garnerna. Jag ska bums in och kolla på din väns hemsida, de där vantarna var superfina!

  1. Inte så lurigt alls utan Pia har alltid velat heta Sofia, känt sig som en Sofia och följde till slut sitt hjärta genom att byta namn från Pia till Sofia. Hon har öppet berättat om det 💙

 2. Hennes mönster är otrolig vackra! Älskar hennes Sagostad-mönster:) Vilken tur du har som har fått så fina vantar:)

 3. Alltså wow 😍🤩😍, vilka ljuvliga vantar!!! Så bra med mudden åxå! Önskar detsamma som du, tänk om man kunde sticka sådana!!! Har åxå en kompis som ordnar stickläger här på andra sidan potten från Umeå sett. Brukar vara populära o i vacker miljö ute vid havet!

 4. Vill även slå ett slag för tornedalsfrun (kolla insta).. finns fantastiska mönster på ravlery =)

 5. Är sååå glad att jag kan sticka. Det är en perfekt syssla nu i dessa tider. Lugnande och långsamt men ändå produktivt.

  Köpte ett vant-mönster av henne sist du tipsade! Tror att hon har lite rea på mönstren nu också.

  1. Kul att du länkade till inlägget då du visade vantarna du fick 2015. På så vis blev jag klok på NÄR jag hittade till Kammebornia. Det är alltså fem år sedan, redan. Och tack vare det har jag lärt mig sticka. Snabbt går det inte, men det är kul att kunna själv. Sofias mönster är så fina och hon förklarar så att även en nybörjare förstår.

 6. Ännu en gång blev jag förvirrad av namnet Sofia, då hon så länge kallade sig Pia. Men såklart förstod jag att ett par vackra, egendesignade och hemstickade vantar från Gotland måste ha kommit från Drottningen av Kammebornia 🙂

 7. For noen år siden kom jeg på jobb på «dagis» og det lå en liten pakke til meg fra et av barnas mormor: fineste strikkende Selbu-mønster votter (« vanter»)! Hun hadde hørt at jeg typ elsker slike votter! Og i fjor dumpet en pakke ned i postkassen med et par strikket av en ex-kollega. Enig med Clara, det er noe spesielt med ting som er håndlaget!

 8. Hej, jag bara måste måste fråga… jag blir så sjukt imponerad av hur du kan ord på så många konstiga saker, nu i detta inlägg ” makulatur”. Många saker du nämner har man ju sett men inte haft en aning om dess ”rätta” ord.
  Kan du alla dessa ord på rak arm, eller är du mänsklig som oss andra och får ta till med Google ibland för att ta reda på vad prylen heter? Kan du ligga sömnlös för att du helst vill komma på ordet utan att använda Google?
  Ursäkta svamlig fråga, men det jag undrar är väl egentligen om ditt mellannamn är encyklopedi?

 9. Wow. Såååååååå fina!
  Jag kan inte sticka överhuvudtaget 🙁
  Kan man köpa hennes vantar eller andra skapelser någonstans?

 10. Vilket underbart tips!! Lägger upp asap trots lite fel säsong.
  Och klart ska du öva på stickning om du vill. Kunde inte alls för tre år sedan och nu är det min bästa ångestlindrande aktivitet. Kombinationen av skapande och de monotona rörelserna är som balsam för en orolig själ.

 11. Det var de vackraste vantar jag någonsin sett.
  Hur är det ens möjligt att få till något så fint?!

 12. Men WOW vilka vantar😍 Mönstret, formen, den lilla mudden och perfekt komponerade färger. En sann skatt!

 13. Jag har stickat hennes Trondheimvantar i två olika färgtällningar. De i blått som i originalet postade jag till min bittra svägerska i förhoppningen att hon skulle bli glad för ett år sen. Tror inte att det fungerade. Maken fick det andra paret i gröna färger, han blev glad.

  Ser fram emot att du lär dig att sticka och sen hittar på nya fina mönster. För jag tror att du är duktig även på stickning, även om du inte vet om det än.