Manicken som räddar äktenskap

Nu ska jag tipsa om en liten manick som har gjort mitt äktenskap SÅ mycket bättre det senaste halvåret. Som minskat bråken, stressen, tjafsen och gjort plats för kärleken. Vill du gissa vad det är? Ap ap ap inget snuskigt nu!

Ser du? Nej. Det är inte själva bilnyckeln. Utan den runda svarta platta som sitter på nyckelringen. Min lilla Chipolo. Som jag har på bilnyckeln. Så när den är borta ringer jag till den och då ger den ifrån sig en signal. Och när jag förlagt min telefon ringer jag från mobilnyckeln till telefonen och hittar igen den. Mycket sällan är båda dessa borta samtidigt. Men då är det verklig kris.

Nu kanske detta verkar som en oerhört futtig grej. Hur kan den skänka sådan äktenskaplig lycka? Jo det kan jag förklara. Det är för att jag tidigare i vårt äktenskap tappar bort bilnycklar till en kostnad av cirka 7000 kr (lågt räknat). Och för att jag sedan lånat min mans bilnycklar och tappat bort dem med. Samt att jag varje gång nyckeln är borta tvingar honom att hjälpa mig att leta. För då är det PANIIIIIIKBRÅTTOM!!!!!

Och även om jag försöker vara noga och lägga börs, mobil och telefon i samma låda i hallen varje gång jag kommer hem. Så glömmer jag. För att jag är tankspridd. För att jag vallar in tre barn genom ytterdörren varav en klänger runt min hals. För att jag bär matkassar med smältande glass och gröna ärtor som fort måste packas in i frysen i källaren. För att jag pratar i telefon med min syster och inte kan tänka på något annat. För att jag rusar in genom dörren både kissnödig och törstig efter en promenad. Eller för att jag har post fulla famnen som ska sorteras in i postfacken i hallen. Och jag försöker göra rätt med posten som varit ett kaosområde. Men då blir det fel med nyckeln istället. Dessutom växlar jag handväska och jacka nästan varje dag och då förstår ni ju att antalet väskor och jackfickor nyckeln potentiellt kan ligga i snart är uppe i ett hundratal.

Jag har ju under den här våren hållit på med Projekt Bli Fullvuxen. Och det här är en av de viktigaste beståndsdelarna. Att börja titta på fungerande lösningar istället för att bara känna mig värdelös och sedan intyga att jag ska skärpa mig. Att skärpa sig är så fruktansvärt okonstruktivt när man är född på ett visst sätt. Det är som att säga “Jag lovar att jag ska sluta vara så lång nästa gång jag ska på bio. Det är ju jättejobbigt för de som hamnar bakom mig”. Nej, när det handlar om sånt som är medfött. Då behöver man strategier och system. Inte självdiciplin.

Så. Jag köpte min lilla Chipolo på Clas Ohlson. 245 kronor. Och jag överdriver inte om jag säger att jag använder den åtta gånger per dag. Faktiskt oftast för att hitta igen min telefon som är på rymmen. Och som jag inte vill besvära Jakob med att ringa till för åttonde gången den dagen.

Och nu överväger jag att köpa ytterligare en liten svart Chipolo-dosa och lägga i myntfacket på min börs. Då blir nog husfriden total! Plånboken är nämligen ofta på rymmen den med…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

63 kommentarer på “Manicken som räddar äktenskap”

 1. En sån ska jag skaffa! Vet inte hur mycket tid jag ägnar åt att leta efter mina nycklar och min mobiltelefon. Jag förlägger dem minst 10 gånger om dagen. Skönt att höra att det finns fler virriga. Vi har väl mycket i huvudet antar jag 🙂.

 2. Vilken makalös manick! Mitt problem är framförallt mobilen. Den kan verkligen försvinna. Å min man blir tokig för jag har den så ofta på ljudlös när man som mest hade behövt ljud! (yngsta barnet är strax över 1 år och jag stänger av ljudet när jag söver henne etc, och glömmer ofta slå på det)

  1. Så himla praktiskt att mobilen ringer även om den är på ljudlöst när man använder den här.

 3. Vi har liknande här hemma fast annat fabrikat. Super att kunna ringa efter plånboken (som jag oftast tappar bort). Funkar även perfekt att fästa på barn som ska leka ute själva. “Kom hem när det ringer”. Funkat varje gång hittills.

  1. Åh! Smart! På min familjs landställe där vi spenderade alla somrar som barn så hade mina föräldrar en stor gammal skeppsklocka. När de slog / ringde i den så visste vi att det var dags att gå hem – oftast för mat. Det roliga vara också att hela området visste att “nu ska familjen xxx äta middag”” ha ha. Men så smart! och så mysigt!! 🙂

 4. Det är så befriande att höra om ngn som är som jag:) – och som vågar stå för det och hitta strategier istället för att slå på sig själv för det. Så mycket skam annars i att vara lite rörig som vuxen kvinna. Är helt säker på att många av dina fantastiska kreativa idéer som lett till så många bra saker både för dig själv och andra kommer av detta rörliga (obs! jag menar inte röriga:) mind. Men otroligt skönt att slippa spendera stora delar av livet åt att leta efter saker. Tack för tips!

 5. Hemma hos oss är det makens glasögon som hela familjen får hjälpa till att leta efter. Han behöver dem bara när han tittar på tv eller kör bil – så det kan gå rätt lång tid, och då har han varit både ute och inne och uppe och nere där glasögonen kan vara. Någon som har tips på det? Ser nog lite lustigt ut med ett sådant chip hängande från glasögonskalmen…

 6. Tack!!! Vanligaste frågorna här hemma (båda från mig.. ) är har du sett min mobil? och vart är min handväska?
  2 såna kommer att vara väl investerade pengar 😀

 7. Hahaha, roligt inlägg! Det är kul när du delar med dig av dina “mänskliga” sidor! 🙂

 8. Jag köpte en sån manick som piper när man visslar (för att ha på bilnyckeln).
  Det var då jag insåg att min man visslar hela tiden..😂
  Tog inte lång stund innan den manicken fick vandra vidare.

  1. Haha! Hur tappar du bort tandborsten? Är inte det sista du gör att spotta, förhoppningsvis vid ett handfat, på samma plats varje gång?

  2. Hahaha, trodde min dotter var ensam om att tappa bort tandborsten. Har alltid varit fascinerad över hennes förmåga att tappa bort just den. Härligt att höra att det finns fler 😄

 9. Jag gick omedelbart in och klickade hem en! Precis varenda morgon rusar jag runt tokstressad och letar efter min telefon (som är satt på ljudlös och lagd någonstans på vägen mellan hämta nallen, packa matlådan, borsta tänder, dra rätt jackärmar som är ut och in, smörja solkräm, fylla på vatten åt katten osv). Letandet i sista sekunden resulterar i stressad fru, irriterad make och väntande barn i bilen. Ser det här som en investering för hela familjens skull 😅

 10. Jag har såna och ja de räddar äktenskap 😂 alla är så trötta på mitt eviga panikletande i precis sista sekunden

 11. Tack för tipset! Nu vet jag vad maken ska få i födelsedagspresent. En till hans plånbok!

 12. Superbra tips! en sådan ska inhandlas direkt. Hos oss är det jag som slarvar bort extranyckeln hela tiden. Den är ju så mycket smidigare att stoppa i fickan när man ska på promenad/ut och greja i trädgården/ ska bort men ej ha bilen etc. men eftersom den ju är så liten och smidig så förlägger jag ju den också hela tiden.
  Det där med sortering av posten vill jag gärna höra mer om också! Ett riktigt kaosområde i vår familj…

 13. Åh, så befriande att fler vågar står för att de har viktigare i saker i huvudet än att minutiöst hålla koll på pryttlar. Jag plingar på mobilen från Apple Watchen och sedan så ringer jag på nyckeln och plånboken från mobilen (vi har Tile). Räddar mina dagar. Har satt upp så många krokar för nycklar, reserverat fack för plånböcker och inrett laddstationer för mobilen i mina dar och inget har någonsin använts. Som du säger, mina kablar är helt enkelt inte dragna så. Tappar aldrig bort något men förlägger det alltid. Och har det nu varit så i snart 36 år så lär det ju inte sluta bara för att jag skriver nycklar över en krok.

 14. Vilket tips! Har funderat på GPS-spårare till nycklar men det här är ju så mycket bättre!

 15. Vi gav äldsta avkomman en sådan i julklapp, eftersom antalet borttappade nycklar tillsist gjorde att vi kände oss tvingade att byta till ett kodlås istället för ett sedvanligt med nycklar. Då blev det dags för moped… Nu hänger moppenyckeln säkert med sin fina bricka och avkomman kommer i tid till skolan på morgonen. Ja det går inte längre att skylla på att nyckeln till transporten var borta i alla fall.

 16. Här googlar jag på ”hänga tavlor utan hål”, ramlar in på din blogg, kollar nyfiket på sista inlägget – och känner Tjohoo fler ”vuxna” kvinnor som är virriga, tankspridda, oorganiserade och inte känner sig vuxna på det sätt man borde… Här är en till!
  Och förresten – ska testa knappnålar!!

 17. Mitt liv blev mycket bättre när jag skaffade en minimal handväska med dragkedjesfack mjuk i typ sportväv och sån där cross over heter det kanske. Från Esprit .Den finns nog inte nu, var så där 2 dm bred Den har jag alltid . När kärlek uppstod o det var rea skaffade jag fler i reserv och i andra färger . Tja beige och svart är de andra färgerna . Men den hakar jag på mig vid utgång och hakar av vid ingång. Byter färg till sommaren Allt annat utom plånbok telefon o nycklar har jag i större växlande väskor efter var jag skall och vad som ska med. Nu känner jag mej oklädd om inte crossover får hänga med ut. Och jag hatar hårda väskor mot kroppen så förutsättningen var något mjukt och följsamt. Sen skaffade jag en tight mjuk plånbok i sportväv( ja finns i sportaffärer) inget hårda stora som ramlar ur väskan. Inget mode bara diskret användbarhet. Att kvinnor skall byta väskor efter mode är löjligt, vi behöver att vardagen fungerar

 18. Åh! Jag har liknande. Fyra stycken. Är föräldraledig med bebis och storasyster är hemma med oss. Vår ritual innan vi lämnar huset är att ringa alla pryttlar vi behöver ha med oss. Storasyster nynnar melodin redan när vi börjar göra oss redo för att bege oss 😅
  Gjorde av med allt innan! Så smart!

 19. Kan tipsa om en annan app som kan rädda äktenskap. Tody! Den listar hushållsysslor i olika rum och ger poäng och för statistik så att man kan se hur fördelat det är.

 20. Men SÅ smart ju! Jag lyckas alltid lägga saker där de inte ska vara och kan springa runt i timmar och leta. Det gäller även när jag håller sakerna i handen, haha. Så det här låter som något för mig! Hoppas du får en fin helg!

  Om du vill så får du gärna kika in på min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och depressioner. Kram!

 21. Men guuuuud tack för tipset!! Senast igår kväll letade jag efter min mobil säkert en kvart. Höll liksom på o bli tokig!

 22. Alltså SÅN igenkänning på detta! Hemma hos oss är det dock mobilen och mina glasögon som jag förlägger. Tror dock inte det skulle bli så snyggt att hänga en sån här på glasögonen, hehe. Men bra lösning för nycklar och telefon ju!

 23. Kunde varit jag som skrivit det där! Tankspriddheten men också det där med att jag gör flera saker samtidigt (älskar att va effektiv ☺️) å kostnaden för det är att jag ”slarvar” bort sånt som bilnyckel, husnycklar och plånbok ibland. Eller ja, ganska ofta… Å det låter ganska ofta här hemma ”Kan du hjälpa mig att leeeeta??!! Jag måste gåååå NUUUU”. Född sån. 😬

 24. Jaa! Mitt liv har också blivit tusen gånger lättare sen jag fick ett aktivitetsarmband av min man, som var trött på att min telefon alltid var borta. Nu kan jag bara trycka på armbandet, så piper telefonen 😀 och det gör jag nog 10 gånger om dagen…

 25. Smart løsning! Jeg har ikke det samme problemet (akkurat der er jeg nokså organisert), men jeg har tidligere festet bjeller til adgangs- og nøkkelkort sånn at jeg bare måtte riste litt på veske eller lommebok for å vite at alt er på plass. Dessuten så bruker jeg fortsatt det samme, nå veldig slitte nøkkelbåndet som jeg fikk da jeg var 18. Hurra for små hacks og praktiske løsninger!

 26. Den äktenskapsräddande manicken här hemma är diskmaskinen. Efter 13 år blev det helt plötsligt så vänligt och fridfullt i köket. 😀

 27. Enklare är att göra som jag.
  Lämna bilnyckeln i bilen.
  Utforskar dock införandet av en annan vana. Vanan att meditera på ett andetag och lägga nyckeln på samma ställe första jag gör. Den kom efter debaclet åkt och simmat med barnet kommit ut till bilen på parkeringen. Höra kommentaren- Vad smart du är mamma som startat bilen på håll, har du en app?
  Men å andra sidan vem tar en bil mitt istan som står på tomgång? Det var också bara en enda gång detta hände.

  Också lämnat husnyckeln i dörren. Så varje gång min make frågar var är nyckeln? Då vet jag att jag ska svara i dörren, för frågan är retorisk ju.

  Tack för att du bloggar!
  Mitt bidrag kommentar när du får mat på bordet av bloggen.

 28. Vi köpte något liknande till mina svärföräldrar för några år sedan, min mans idé då han lider av typ PTSD efter en barndom av ångestletande och bråk. Men jag tror svärföräldrarna slarvade bort grejen också, haha!

  1. Tack!!!! Jag är också tankspridd. Tack för att du påminner mig om jag FÅR vara det och man FÅR hitta andra lösningar än de lösningar som så uttänkta för människor som inte är tankspridda. Jag har försökt ändra på mig, ”bli bättre”, men det går inte! Jag är tankspridd. Kram på dig och tack för en bra blogg.

 29. Min man hittar aldrig sin plånbok så i julklap fick han en sån som du har fast utformad som ett kreditkort. Tile något hette det.

  Inser dock att jag skulle behöva något att hitta min mobil med. Den förlägger jag dagligen.

 30. Skulle behöva en för mina glasögon haha 😅 Jag har ett par mkt snygga genomskinliga plast som försvinner så fort jag tar av mig som eftersom dom smälter in så bra med underlaget. Mina två vanligaste frågor till min kille är “har du sett min telefon?” Och “vet du vart mina glasögon är?”
  Får köpa en dosa och limma fast lite snyggt på sidan av ena bågen eller nåt 😂

 31. Den är otroligt fiffig! Jag gav en till min pojkvän som han har i sin plånbok, som han tappar bort hela tiden… Har inte behövt använda den så ofta (än), men så himla praktiskt att kunna se i appen att plånboken ligger i bilen och inte på ICA när man förgäves letar efter den.

 32. Tack för tipset! Gick raka vägen igår och köpte en till min man! Han blev som tur är inte förnärmad utan väldigt glad 😊👍

 33. Min mobil är nog det sista jag skulle tappa bort eftersom jag har med den överrallt och vill ha stegen. Intressant hur olika vi är och det där är ju ett superbra hjälpmedel.

 34. Så bra tips! Har du något recept för tråkiga post- och skolpappershögar så tar jag gärna det också! Vi saknar kontor så allt hamnar på köksön..