På onsdag så går vi i mål

Vi har arbetat på gården hela helgen. Jag med ogräsrensning, plantering, beskärning och att röja. Jakob har eldat trädgårdsavfall, lagt papp på taket till energihuset (imorgon ska solcellerna monteras) och gjort femton andra saker som behövt fixas. Barnen och deras kompisar har varit ikring oss härjat och haft kul. Och trots en hel del arbetande har det känts härligt att få ägna mig åt annat än skrivjobb. Jag vill inte bara ligga i soffan när jag är ledig. När jag jobbar för mycket är det det enda jag orkar – men en mer aktiv fritid är ett tecken på att jobbet inte tar all min kraft.

Ikväll var jag ute och oljade trappan med roslagsmahogny och målade odlingskragarna med kromoxidgrön linoljefärg. Allt medan Jakob storstädade köket och la barnen för kvällen.

Vi suckar båda ganska nöjt över att det är sommarlov om tre dagar. Att inga barn ska köras upp om mornarna. Att inga läxmappar ska kommas ihåg eller tider passas för hämtning och lämning. Barnen ska få somna med sand i hårbotten och lortiga fötter och vara precis sådär sommarlovsfria som jag vill att de ska få vara.

På onsdag. Då går vi i mål <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “På onsdag så går vi i mål”

  1. Jag är också på G att måla mina odlingslådor, undrar därav ett par saker gällande linoljefärgen som ni valt. Har den någon skyddande effekt på virket eller är det enbart av estetiska skäl som ni målar odlingskragarna? Jag har läst att det i princip är omöjligt att förlänga livslängden på odlingslådor/pallkragar då de är så utsatta både av väder från utsidan och den fuktiga jorden på insidan/underifrån och därav går jag och funderar på om jag över huvud taget ska behandla dem… Om jag nu gör det och “härmar” er, har ni något tips på var man får tag i den typen av färg?
    Tack på förhand!

  2. Samma här. På onsdag är det sommarlov för alla barnen. Mer jobb för den här hemma-jobbande-och-studerande-fem-barns-mamman, men SÅ skönt att slippa passa alla tider 🙏

  3. Arbetar som lärare…så skönt med sommarlovet framför oss och att bara få vara med min familj. 🙂

    Det bästa är friheten. Att kunna vakna sent, om vi vill, och lägga oss när stjärnorna börjar tindra.