Bestyr i Borran

Nu är jag sedan ett par dagar tillbaka äntligen hos min syster. Det är så otroligt härligt att få vara här. Hänga med mina systerdöttrar som har utvecklat en riktigt Boråsisk rotvälska. Och sitta i solstolen och tomglo bredvid min syster. Sådär tyst som man bara kan vara när man är helt trygg

Det är så fint hos Anna. Helt annorlunda än hemma hos mig – rent stilmässigt. Ändå likt i det att vi båda älskar färg, mönster och saker!

Pryttlar, roliga stilleben och att ständigt vara på skattjakt

I detta hus finns en legosamling som heter duga. Den åkte fram efter fem minuter

Byggs nonstop

Vi har skjutsat massa lådcykel också. Anna har en likadan cykel som vi fast en vit. Och innan någon påpekar det – både Anna och jag brukar använda cykelhjälm. Men här hade hon lånat ut sin till mig.

Det är varmt här. Så varmt att molnen känns som ett välkommet inslag.

Men en dag på stranden hade vi ett riktigt litet trauma. När vi kom ner till vattnet hittade vi en mycket medtagen mås med bruten vinge som släpade i marken. Vad gör man med en sådan stackare? Vi lyckades få tag i en djurambulans som kom och hämtade fågeln. Barnen hade ögon stora. som tefat och vi fick mycket att fundera på tillsammans. Som vad veterinären egentligen gör med en fågel som brutit vingen?

Anna bor i en fantastisk 70-talsvilla med utsikt över en stor sjö så vi sitter och äter middag vid utsikten så fort vi får möjlighet

Hos Anna får man alltid så god mat och roliga rätter. Som en lettisk kall rödbetssoppa på kefir och ägg. Låter knäppt men var mums!

När vi inte lagar mat, äter mat eller planerar nästa måltid. Ja då tar vi små utflykter. Går man genom skogen nedanför deras hus kommer man ut vid sjön.

Den här tunneln är en favorit. Man ser knappt himlen genom lövverket

Anna bar Smulf på ryggen

Jag bar badväskan

Och en enorm solhatt

Det är så exotiskt med en sjö full med musslor. Och iglar. Vi fascineras.

Och jag badar och badar och badar. Att vara en vuxen som gillar att bada köper en många gratispoäng i popularitet bland barnen.

Här sitter hela ungskocken. Själv hade jag aldrig några jämnåriga kusiner och därför är jag extra glad för mina barns skull!

Idag tog vi cycklarna och drog till stranden

Morsans pastasallad. Standardrätten på utflykten

Små tallrikar av spån som man kan lägga på lägerelden efter maten…

Ulf upptäckte Tittut-lekens förtjusning och roade oss storartat

Och Anna var lika chic som vanligt.

Här hemma åt vi sedan middag i solnedgången.

Innan vi bestämde oss för att återvända och ta ett sista svalkande kvällsdopp. Och nu sitter jag här. Helt nedkyld och försöker få upp värmen med lite te. Men i barnkammaren där jag sover med Ulf visar termometern närmare trettio grader. Gissar att jag blir varm vad det lider

Ja. Det var vad vi gjort senaste två dagarna. Imorgon är det midsommar och fy farao vad härligt vi ska ha det. Återkommer med uppdatering så fort jag bara hinner. Tills dess – ha det gott. Och hoppas Midsommaraftonen blir fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Bestyr i Borran”

  1. Jag tycker det ser ut som en h&m-klänning. Den röda från förra året. I år finns den i svart, vit & korall.

 1. Är det Almenäs? Bodde fem minuter ifrån i fyra år och har svårt och tänka var det annars skulle vara i Borås 🙂

 2. Åh vad härligt!
  Längtar efter syskonbarn och familj.
  Har tre småttingar som inte förstår innebörden av att vara socialt distanserad den kusiner, mormor och morfar. Sjukt jobbigt men bara att härda ut.

 3. Alltså din syrras KÖK! Eller matsalsdelen åtmisntone, jag svimmar! Den bilden är min nya målbild för hur jag vill ha det. Det är liksom minimalistiskt rent och skönt men med massor av gröna växter…. Och ljuset! Kanske måste bjuda in mig till det köket hahahah… Bor inte långt ifrån Borås. ^_^ Nej då, ska inte bli din systers stalker.
  Lampan med fågelburen är helt magisk. Hade velat ha, men gillar vår som är en stor gren där lampa och ljuslyktor hänger ifrån.

  1. Håller med, jag älskar hennes inredningsstil! Som palettbladet i den där småvräkiga guldiga krukan, kombinationen är så helrätt på ett samtidigt udda sätt. Tror inte att jag alls skulle kunna få till det på samma sätt hemma hos mig, men jag njuter verkligen av bilderna.

 4. Skadade fåglar brukar av Djurambulansen köras till fågelcentralen där de har kompetens och tillstånd att ta hand om vilda fåglar. Där görs en bedömning om det går att rädda, rehabilitera eller inte. När man lämnar in ett djur kan man be att få följa hur det går via ett sätskilt nr. Hoppas allt gått väl! Tack för att ni brydde er om och Glad midsommar

 5. Åh så underbart det ser ut. Härligt att få vara med syster efter så lång tid med resförbud…
  Ni ser ut att verkligen ta vara på tiden tillsammans. Slår vad om att det blir en lika härlig midsommar!
  Jag håller som bäst på att förbereda mig inför midsommarfirandet, som för mig med ADHD kan vara lite meckigt ibland. Men med bra förberedelser så går det och jag ser verkligen fram emot det. Vi är bortbjudna så det blir minimalt med stök på det sättet och det är verkligen skönt för mig. Tacksam tacksam. Glad midsommar!

 6. Namnet Ulf.
  Min syster hade två killar i sin klass som båda hette Ulf Nilsson. Läraren frågade vad de hette i andra namn. En hette Per Ulf och en hette Sven Ulf. Läraren bestämde sig för att hädanefter kalla dem för Sulf och Pulf. Historien säger inget om vad grabbarna tyckte om det.

 7. Jag blir alltid lite ledsen när jag ser såna där fina bildrar från dig. Min dotter kommer aldrig ha det så fin som dina och dina systrars barn.

  1. Det finns många typer av uppväxter! Tänker att man kan ha det fint på så många olika sätt..

   1. Fint kan vara på många olika sätt, jag lovar att det finns fint för dig och din dotter också. När jag tänker lite som du ibland brukar jag försöka fånga en skärva av det vackraste och liksom plantera inre i hjärtat. Det hjälper litegrann iallafall. Kram!

  2. Mina barn nu vuxna var på många resor under sin uppväxt. Far-morföräldrar hade lantställe resp.fjällstuga så där var vår familj väldigt ofta. Men de minnen som min dotter främst bär med sig är bl.a den gång som vi cyklade på en utflykt tillsammans. Jag hade lagt ner kaffekoppar i min cykelkorg och vägen ner till badplatsen var minst sagt skumpig ! Så kopparna var inte så drickvänliga vid framkomsten 🙂 Upplevelser för barn är nog inte alltid vad vi vuxna förväntar oss de ska få/ha.Tror att bara vara tillsammans och vara närvarande med sina barn kan räcka mycket långt. Vår fina natur med allemansrätten ger möjlighet att skapa äventyr och speciellt nu i dessa tider.

 8. Har nyss återupptäckt bloggläsandet och hittat till din blogg. Så inspirerande och så roligt med många vackra bilder, det känns nästan som att man får vara med och uppleva era äventyr. Tipset om väskeersättning i ett tidigare inlägg tar jag med mig i sommar!

 9. Verkar härligt! Tack för tidigare inlägg med inspiration till att göra egen smörgåstårta, jag gick vidare från ditt inlägg via länk till Polarbröds sida med just det brödet och kikade på flera sorter och skapade min egen variant
  min blev ju riktig god! 😋 Tänkte mest att det kunde vara en kul grej att göra egen smörgåstårta men den blev förvånansvärt god, haha. 😜Kanske en ny tradition på midsommar.

 10. Hej!
  När du är i de här krokarna kan jag tipsa om Nolbygård ekobageri och affären Hus till hus som ligger i Alingsås! Tror du skulle gilla! Och loppisen Vinden.
  Mvh
  Lotta

 11. Herregud. Flämtade till vid de sista två bilderna, makalöst vad du kan fånga ljus med din kamera 😵