Nu är jag sedan ett par dagar tillbaka äntligen hos min syster. Det är så otroligt härligt att få vara här. Hänga med mina systerdöttrar som har utvecklat en riktigt Boråsisk rotvälska. Och sitta i solstolen och tomglo bredvid min syster. Sådär tyst som man bara kan vara när man är helt trygg

Det är så fint hos Anna. Helt annorlunda än hemma hos mig – rent stilmässigt. Ändå likt i det att vi båda älskar färg, mönster och saker!

Pryttlar, roliga stilleben och att ständigt vara på skattjakt

I detta hus finns en legosamling som heter duga. Den åkte fram efter fem minuter

Byggs nonstop

Vi har skjutsat massa lådcykel också. Anna har en likadan cykel som vi fast en vit. Och innan någon påpekar det – både Anna och jag brukar använda cykelhjälm. Men här hade hon lånat ut sin till mig.

Det är varmt här. Så varmt att molnen känns som ett välkommet inslag.

Men en dag på stranden hade vi ett riktigt litet trauma. När vi kom ner till vattnet hittade vi en mycket medtagen mås med bruten vinge som släpade i marken. Vad gör man med en sådan stackare? Vi lyckades få tag i en djurambulans som kom och hämtade fågeln. Barnen hade ögon stora. som tefat och vi fick mycket att fundera på tillsammans. Som vad veterinären egentligen gör med en fågel som brutit vingen?

Anna bor i en fantastisk 70-talsvilla med utsikt över en stor sjö så vi sitter och äter middag vid utsikten så fort vi får möjlighet

Hos Anna får man alltid så god mat och roliga rätter. Som en lettisk kall rödbetssoppa på kefir och ägg. Låter knäppt men var mums!

När vi inte lagar mat, äter mat eller planerar nästa måltid. Ja då tar vi små utflykter. Går man genom skogen nedanför deras hus kommer man ut vid sjön.

Den här tunneln är en favorit. Man ser knappt himlen genom lövverket

Anna bar Smulf på ryggen

Jag bar badväskan

Och en enorm solhatt

Det är så exotiskt med en sjö full med musslor. Och iglar. Vi fascineras.

Och jag badar och badar och badar. Att vara en vuxen som gillar att bada köper en många gratispoäng i popularitet bland barnen.

Här sitter hela ungskocken. Själv hade jag aldrig några jämnåriga kusiner och därför är jag extra glad för mina barns skull!

Idag tog vi cycklarna och drog till stranden

Morsans pastasallad. Standardrätten på utflykten

Små tallrikar av spån som man kan lägga på lägerelden efter maten…

Ulf upptäckte Tittut-lekens förtjusning och roade oss storartat

Och Anna var lika chic som vanligt.

Här hemma åt vi sedan middag i solnedgången.

Innan vi bestämde oss för att återvända och ta ett sista svalkande kvällsdopp. Och nu sitter jag här. Helt nedkyld och försöker få upp värmen med lite te. Men i barnkammaren där jag sover med Ulf visar termometern närmare trettio grader. Gissar att jag blir varm vad det lider

Ja. Det var vad vi gjort senaste två dagarna. Imorgon är det midsommar och fy farao vad härligt vi ska ha det. Återkommer med uppdatering så fort jag bara hinner. Tills dess – ha det gott. Och hoppas Midsommaraftonen blir fin!