• Reklamsamarbete Polhus •

En gammal dröm som går i uppfyllelse…

Nej men vad är detta som står i så prydliga paket på vår tomt? Någon som vågar sig på en gissning?

Massa isolering behövs…och så en kamin. En rejäl en. Ja, alltså man vill ju kunna göra varmt i sin bastu. För ja vi ska nämligen ÄNTLIGEN bli med bastu på gården! Det är något vi längtat efter i många år men som alltid halkat ner på listan till förmån för dränering och garage och sånt tråk. Men i sommar ska det ske. Jag vet precis vart det ska stå.

Här nere på tomten där skogen möter åkern och med utsikt över lillsjön. Ungefär bredvid det där släpet fullt med skräp. Lite avskilt men ändå så nära huset att man kan skotta upp dit på vintern. Och utanför bastun ska jag ha ett vackert gammalt zinkbadkar och en skön utedusch. Någon gång kanske en badtunna…mmmm. Vi har ju inte så nära till vattnet att man kan gå mellan bastun och sjön så då löser vi badandet på det viset. Halva nöjet med att basta är ju att bada kallt också. Jag tror att vi kanske kommer bygga en liten veranda till bastun också. Så att man kan sitta där och svalka sig mellan sessionerna.

Jag ser framför mig hur vi efter en lång dag på åkern i regn och lera eldar varmt i bastum och sitter där och tomglor och har det gott . Eller hur vi på vinterkvällar med stjärnklar himmel tänder ljus och ligger skavfötters på slafarna…tror att detta kommer att bli vårt nya fredagsmys faktiskt!

Vi hade ganska många olika krav när vi valde bastu. Den måste för det första vara fin. Såklart. Och vi fattade direkt att vi behöver en enkel byggsats om vi ska få till bastun. Jakob är visserligen duktig på att bygga men tid är en bristvara under sommaren när man är bonde. Och så får bastun inte vara för liten. Bara i familjen är vi ju fem och ofta kommer vi kanske basta med vänner. Så 7-8 vuxna måste rymmas i alla fall.

Vi kollade runt på olika leverantörer och fastnade för Polhus som är en av de ledande småhustillverkarna på marknaden (de gör också attefallshus, friggebodar, bastu, utedass, paviljonger och lekstugor) och har många fina modeller. Byggsatser som är enkla att sätta upp – nästan som en IKEA-ritning fast för hus. Vårt val föll på modellen Timo som är sprillans ny i sortimentet!

Så här ser den alltså ut. Så fin! Och jag vill förtydliga att vi alltså betalar för bastun själva. Även om det här inlägget är ett samarbete.

Bastun kommer placeras med fönstret mot den här fina utsikten och jag är sååå förväntansfull! Nu återstår bara att få färdigt grunden innan vi kan bygga. Och så ska jag och Jakob enas om vilken färg den ska få. Jag tror att jag vill ha något diskret som smälter in och nästan döljs i naturen. Lovar att visa bilder från resten av processen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “En gammal dröm som går i uppfyllelse…”

 1. Så underbart med bastu och vilken fin modell. Letar själv efter bastu till min lilla glamping och den här fastande jag verkligen för, så det kanske blir ett köp även här 😍. Ser fram emot att se bilder när er är på plats.

 2. Ni har så inspirerande och välkomnande gård. Har följt din blogg länge och tagit det av trädgården. Det skulle vara roligt att få en skiss eller flygfoto över gården med lite beskrivning var häckar går och hur du placerat tex buskar. 😊

 3. Så härligt!
  Vår by byggde en bastu ihop i vintras. Som används av alla flitigt. Vår bastu målades med järnvitrol, enkelt o lätt att göra. O nu smälter den in bland grönskan så man inte lägger märke till den 👍

 4. Åh vad roligt! Och vilken fin bastu! Vi har liknande drömmar att bygga bastu och liten terrass med badtunna vid gäststugan eftersom vi nu grävt vatten och avlopp dit så det går att bygga dusch och badrum 🙂
  Ska bli jättekul att följa ert projekt växa fram!

 5. Så härligt! Håller med, bada kallt är halva grejen.

  Brukar alltid undra när bloggare skriver så, betalat saken själv men inlägget är samarbete. Om man får pengar för samarbetet som bekostar saken är det för mig samma sak som att ha fått den? Eller är täcker kanske betalningen inte en betydande del av bastun? Menar det inte kritiskt, bara nyfiken på vad skillnaden består i.

  1. Köper bastu gör man privat. För egna pengar. Eventuell rabatt får inte överstiga vad en vanlig kund skulle kunna tänkas få i rabatt. Då förmånsbeskattas man för det.
   Sponsrade samarbeten sker i företaget. Då betalar kunden för x antal inlägg. Pengar som ska skattas för, som säljarna ska ha provision på. Om det sedan är möjligt att ta så pass betalt för annonsutrymmet att man efter skatt, sociala avgifter, moms etc kan lägga dem på tex en bastu. Ja det beror helt på hur stor blogg man har, och såklart ens ekonomi i övrigt 🙂

  2. Åh, jag undrar också. Svara gärna, nån som vet! (Dvs det måste ju inte vara Clara själv som svarar).

 6. Hej! Till ytterpanelen kan jag tipsa om Ausons tjärvitriol, som finns hos Tjärlek. Och att alla får sin egen sittlapp (fyrkant i paritet med rumpstorlek) i linne. Inga frottéhanddukar i bastun, om man ska tro min finska svärmor. 😉 Lycka till med bygget och NJUT SEDAN SÅ att det inte är klokt! Tack för en fin och kul blogg!

 7. Jag ska berätta: Jag håller också på att bygga en bastu. Av lösvirke (ej byggsats alltså) eftersom jag inte har råd annars. Jag är 39 år och har aldrig byggt i hela mitt liv. Jag har fått hjälp av min far gällande att lära mig sågen samt vilket dimension man ska ha på virket. I övrigt bygger jag själv. Googlar och kollar youtube. Klurar om kvällarna.. Jag är en riktig kontorsråtta så detta var lite av en galen idé under parollen ”bra kvinna reder sig själv”. När blir den klar? Kanske om ett år.. Men jädrar i min själ så gött det kommer kännas när jag slänger första skopan!