Jag älskar en god pad thai. Fast jag måste erkänna att jag inte ätit en riktig sådan sedan jag var i Thaliand 2008.

Men lika bra det förresten. Då har jag inte så mycket att jämföra med. Och även om den här varianten är lite fuskig är den ärligt talat svingod.

Jag har i kyckling ifall jag någon gång får tag i en vettig sort. Annars kan du göra den vegetarisk eller med tofubitar. Och antingen gör du en egen pad tha-sås eller så kan du köpa Santa Marias utmärkta variant. Jag brukar göra det senare. Vill du ha receptet? Jag hoppas det för annars får du blunda nu.

Claras enkla, goda Pad Thai

Ingredienser<strong>(4 stora portioner)</strong>

 • 1/2 vitkålshuvud

 • 2 morötter

 • 1/2 purjolök

 • 2 vitlöksklyftor

 • 4 kycklingbröst

 • 300 gram äggnudlar

 • 1 ägg

 • Ett rejält knippe böngroddar

 • 1/2 dl cashhewnötter

 • 1 flaska pad thai-sås

 • 3 msk japansk soya

 • 2 limefrukter

 • 1 knippe färsk koriander

 • Neutral matolja att steka i

Gör så här

 • Strimla vitkålen och fräs i lite matolja så att den blir mjuk men inte tar färg. Lägg åt sidan. Skala och strimla morötterna. Fräs dem i lite olja i en stekpanna. Bara ett kort tag – de ska behålla sin spänst. Lägg åt sidan.
 • Hacka purjolök och fräs så att den blir mjuk. Tillsätt finhackad vitlök på slutet av stekningen. Låt den inte bränna. Lägg åt sidan och strimla sedan fyra kycklingbröst och stek i olja.
 • Koka upp nudlarna och när de är färdiga – häll bort vattnet och lägg nudlarna i en stekpanna med matolja. Låt fräsa tills de får lite spänst. Avsluta med att blanda ner ett vispat ägg som får stelna. Tillsätt sedan tidigare stekta ingredienser och böngroddarna och värm som hastigast upp allt i stekpannan.
 • Häll över pad thai-sås och soya. Krossa cashewnötter och pressa ena limefrukten över nudlarna. Skär den andra i klyftor och blanda ner i maten. Avsluta med att sprinkla över färsk hackad koriander. Servera genast.