Sexårskalaset

I helgen hade vi födelsedagskalas för vår älskade sexåring. Karismatisk, kärleksfull och temperamentsfull som få. Prövar mitt tålamod varje dag men genererar så mycket skratt och kärlek och knas att det är värt det tusen gånger om

Älskar att ha ett Julibarn och få en anledning att ordna trädgårdsfest. I lördags visade termometern 23 grader även om himlen var tämligen grå. Ganska lagomt väder för ett kalas i trädgården.

Våra sommarfester har blivit en så fin chans att sammanföra min och Jakobs släkt som sällan annars får chans att ses. Anna hjälpte mig att dekorera fint med ballonger och girlander. Gillar att duka så här med bord utspridda. Som om vi hade ett trädgårdscafé.

Vi hade dock glömt den lilla detaljen att det var ballongloppis i byn (alla som deltog skulle hänga ut ballonger) så vi fick några trevande loppissugna besökare på gården under dagen.

Det här är jag på kalas nu för tiden: Har så fullt upp med att göra fint och fixa fika att jag varken hinner blåsa eller styla håret. Knappt välja kläder. Ofta inte sminka mig. Fåfängan får stå tillbaka.

Bjöd på vaniljknutar, blåbärsbullar, chokladbollar och pavlova. Jag vet inte vad det är men jag skulle lätt kunna äta ENBART chokladbollar på varje kalas.

Massa färsk frukt uppskuren

Och Folke som dekorerat sina egna tårtor.

Eftersom det var ett utomhuskalas och jag dukat eget bord åt Gammor och farsan vågade de sig hit.

Sådan glädje trots armlängders avstånd.

Stökiga buketter med allt som blommar i trädgården just nu. Schersmin, jättedaggkåpa, Louise Bugnet-rosor i vitt och den sista kvisten från snöbollsbusken.

Det här är året då jag gett upp på barnens kläder. De får nu klä sig exakt efter eget huvud. Folke hade således på sig sin blingade keps köpt i Serbien. Sin skelettdräkt och en mantel gjord av en piratflagga. Bertil hade senapsgula mjukisbyxor och sin glittrigaste sjal med fransar och t-shirten han fått av Ada med texten Be your own hero. Och alla var så nöjda sååå!

Den enda jag fortfarande får klä på utan protester är ettåringen. Gullig i gammal kalasdräkt från fyrtiotalet ungefär. Här med farmor och Jakobs fina kusin Felicia.

Vår trapp är en utmärkt scen och med musik som skrålade från fönstret hade Juni scenshow.

Givetvis delades det ut ohemula mängder presenter.

Mest lego av olika slag. Ninjago till exempel. Nästan allt hade Jakob vunnit på Tradera. Man får så mycket mer för pengarna om man kan tänka sig att handla second hand!

Min väldigt vackra syster

Som nu är så besatt av att virka att hon tog fram nålen direkt kaffet var urdrucket.

Perfekt komponerad kalastallrik

Jakob <3

Och eftersom paketen visade sig innehålla vattengevär till ett helt kompani utbröt regelrätt vattenkrig. Det slutade med att jag var blöt in till underkläderna och fick byta om. Se där. Vad tur att jag inte lagt massa tid på att föna ett hår som ändå bara skulle blivit dyngsurt

Felicia fick också sin beskärda del

Liksom Ulf som var helt försvarslös.

Sedan lekte vi räven och sorkarna. Bertil hittade bästa stället att leta ifrån och jag fångade lillkusinen bakom ett träd.

Bäst på att gömma sig var ändå underbara farmor Annika. En riktig lekfarmor som tog skydd bakom sandlådan och blev sedd sist av alla.

Och det var vårt sexårskalas det.

Roligt var det och trötta blev vi. Och nu är den stora kalasveckan över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Sexårskalaset”

 1. Så härligt kalas! Älskar att läsa din blogg! Och vilken gammor, så fräsch och snygg från topp till tå!

 2. Åh vilket ljuvligt kalas ni haft! Och så roligt att alla var hemma och kunde komma mitt i Juli!
  Skulle JÄTTEGÄRNA se vad Anna virkar. Känner igen känslan av att vara besatt av ett handarbete. 🙂

  Och som alltid när Gammor är med i bloggen, fasen vilken förebild hon är för mig. Snygg, parant, färgsprakande, pastell och ser snäll ut på samma gång.

 3. Gammors klänning o kofta var så stiligt. Så fint att man kan vara vacker vid hög ålder.
  Sen blev jag lite nyfiken på vad man kan virka i sommartider.

 4. Va mysigt det ser ut! Roligt när både vuxna och barn leker 🙂 och oj vilken vacker gammor!

 5. Älskar att se hur alla på kalaset klätt sig efter eget huvud, hur personligheterna lyfts fram! Visar verkligen att stil och mode är helt olika saker. En eloge till alla festdeltagare!

 6. När vi leker kurragömma är min pappa alltid bäst på att gömma sig och blir hittad sist av alla. Jag är också ganska bra. Barnen är sämst ☺️

  1. När jag leker kurragömma med min treåring och det är hennes tur att gömma sig, så gömmer hon sig och ropar så fort jag räknat klart “här är jag!”. Det hjälper inte hur många gånger jag säger att poängen är att man inte ska bli hittad…. 😀

 7. Och jag svär över min dåliga planering (läs brist på planering) då jag har berikats med två julibarn. Aldrig är det någon hemma utan kalaset får hållas om en månad när vi kommit in i mitten på augusti. Då ska alla sommarbarnen firas 2+ en drös med kusiner så det blir ett stort knytkalas. Har sin charm det också förstås.

 8. Vad härligt! 🙂 Vårt första kalas här i huset blev inte riktigt som jag hade föreställt mig, men hoppas att nästa års födelsedagskalas blir mer annorlunda. Tack för tips på lek, den sparar jag till min förskolegrupp!

 9. Exakt precis allt med detta inlägg gjorde mig så glad! Det gulligaste var stackars försvarslösa Ulf <3 Så glad att jag för försvinna in i din värld ibland.

 10. Vilket fint kalas och jag kan bara instämma i hur vacker Gammor är. Och underbar, somrigt klädd. Det var roligt att fastna vid bilden på den kanske äldsta kalasdeltagaren, man är så van vid att fokusera på de unga när det handlar om outfits och frisyrer. Fint med inspiration från alla åldrar, till alla åldrar!

 11. Hej Clara!
  Har följt din blogg under en längre tid. Tycker att du skriver så fantastiskt bra och berättar i ord och bilder om din vardag. Hälsningar Gun

 12. Vilket härligt kalas! 🎈 Kan inte annat än sälla mig till Gammors hyllningskör! Så tjusig och stilsäker!

 13. Så himla fint kalas! Mina tankar:
  1. Pavlovan ser helt grymt god ut.
  2. Hinner också sällan sminka mig till kalas numera. Jag väljer att se det som fint att barnen kan se att det är ett lika bra alternativ som att vara sminkad.
  3. Att låta barnen klä sig själva. Mm, så blev det här också tidigt. Barnen har gjort succé som både stålmän och kängrur på diverse tillställningar. Dock nästan svårast nu när största ungen fyller 13 och det bara är Adidas-ställ som gäller även till dop… Men jag biter ihop, det är ju så han känner sig fin. Så länge kläderna är tvättade, det är ribban.

 14. Så fresh gammor! Jeg ser at stilige kvinner går gjennom slekten som en rød tråd. 😀