Visst känner du till det som nu håller på att hända i Lysekil? Att Preem söker tillstånd att bygga ut sitt oljeraffinaderi Preemraff. Och om det blir verklighet så kommer det bli den enskilda anläggning som släpper ut mest koldioxid i Sverige. Det är helt obegripligt att vi ens kan överväga något sådant – med tanke på att Sverige redan nu har svårt att nå sina egna klimatmål. Mål som är satta för att vi ska kunna vara med och rädda vår planet.

Just nu ligger beslutet hos regeringen. Och vad behöver styrande politiker för att fatta rätt beslut? Jo de behöver PÅTRYCKNINGAR! Från folket! Som är vi! Så därför tycker jag att du ska vara med i kampen.

Men va, vad svårt? Hur gör man? Tänker du kanske. Men det är INTE svårt. Det tar någon minut i anspråk. Genom Naturskyddsföreningens mall kan du skicka brev till beslutsfattande politiker. Och det går i en grisblink om du gör det HÄR.

Jag vet, för jag gjorde det själv för några veckor sedan. Och sedan kan du dela det på sociala medier. Som jag gör nu alltså. Och orkar du lägga någon minut ytterligare på det här så ber du din mamma och kusin och bästis att göra samma sak. För att det här är på allvar. Och för att det är viktigt.

Okej?

Ps, vill du veta mer om klimatkonsekvenserna ifall detta blir verklighet? Ja då kan du läsa om det här