Jag vill skriva nĂ„gra ord om sĂ€songspremiĂ€ren av vĂ„r podd som vĂ€ckte starka kĂ€nslor. Vi klippte om den flera gĂ„nger för att fĂ„ till rĂ€tt tontrĂ€ff och nĂ€r jag hörde den slutgiltiga versionen sa jag till Erica. Ă„r du inte lite vĂ€l hĂ„rd mot dig sjĂ€lv i den hĂ€r versionen? Men det kanske Ă€r bra för dĂ„ kommer den nog inte orsaka nĂ„got rabalder


Nu visade det sig att en av personerna vi pratade om i podden tog vÀldigt illa vid sig. Hon skrev ocksÄ inlÀgg om det vilket frÄn hennes plattformar ledde till en strid ström av kommentarer. Flera intressanta och relevanta synpunkter som framförallt Erica svarat pÄ. Och dÀrefter följde sÄnt som handlade om att vi var Àckliga, fula, tjocka, vidriga. Hemska mammor. Bittra kvinnohatare som förtjÀnar skit. Eller att dö.

Efter tiden som Expressenkrönikör Àr jag van vid sÄn retorik sÄ det bekommer mig inte. DÀremot vill jag bemöta alla krav pÄ att backa och be om ursÀkt. Jag kan inte backa och be om ursÀkt för nÄgonting jag inte tycker Àr fel. Jag kan dÀremot beklaga att hon blev ledsen. Det var inte vÄr mening. Och hon har förstÄs rÀtt till sin upplevelse.

Det Ă€r samtidigt viktigt att det finns utrymme att skĂ€mta om kvinnor. SĂ€rskilt kvinnor med stora plattformar som har makt. Vi tĂ„l det. Jag lovar. Det Ă€r nĂ„got som följer med valet att vara en offentlig person. Och vi har under vĂ„ra drygt hundra poddavsnitt svingat Ă„t alla möjliga hĂ„ll och det kommer vi fortsĂ€tta göra. Även om vi fĂ„r fundera pĂ„ i vilken form.

Jag skrev för nĂ„gra veckor sedan ett inlĂ€gg om att orka vara obekvĂ€m som kvinna. Även nĂ€r folk krĂ€ver att man borde backa och slĂ€ta över. Och det jag skrev dĂ„ Ă€r lika sant nu: det Ă€r vĂ€rt att brĂ„ka för att kunna fĂ„ luft.

TillÀgg: Eftersom personen som blev ledsen inte vill bli diskuterad ytterligare kommer jag inte godkÀnna nÄgra fler kommentarer som rör det hÀr poddavsnittet. Varken hÀr eller pÄ instagram. SÄ att ni vet.