
Sist det var syjunta var det jag som stod för fikat. Och i ett försök att göra något slags fikabröd utan allt för många points bakade jag dessa yoghurt-och äppelmuffins. Lite lika hästfoder till utseendet. Men vad är det för fel på hästfoder nu då?!

Lite äpple och äppelmos med honung i satte sötman i muffinsen. Jag bakade på Larsas fettfria yoghurt. Men vill du använder du förstås vanlig grekisk yoghurt med en högre fetthalt. Fett är en smakbärare så det blir säkert ännu godare att göra så.

Men så här gjorde jag och det blev så gott så.
Äppel och yoghurtmuffins
8 stora muffins
10 minuter
20-25 minuter
Ingredienser
- Muffinssmet
2 1/2 dl rivet äpple
1 dl äppelmos
2 ägg
2,5 dl grekisk yoghurt (Larsa fetthalt 0%)
3 msk honung
2 msk neutral matolja
5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 nypa kardemumma
1 nypa vaniljpulver
- Muffinsströssel
25 g smör
1 dl havregryn
3 msk råsocker

Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Riv äpple och lägg i en skål.
- Blanda ner äppelmos, honung, ägg och yoghurt i skålen. Rör till en jämn smet.
- Tillsätt havregryn, bakpulver, kardemumma och vanilj och rör ihop.
- Klicka ut smeten i muffinsformar
- Blanda smör, råsocker och havregryn till ett smuligt strössel. Toppa varje muffins med lite av den blandningen
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen inte längre känns kladdiga inuti.
7 svar
Ska absolut prova! Pluspoäng för glutenfritt.
Vad hände här? Det känns ovanligt med bantningsrecept på denna blogg 😮 De ser väldigt goda ut dock!
Oj, vilket perfekt recept-format för bloggen du blivit med! Supersnyggt, och älskar utskriftsfunktionen. Något jag alltid stört mig på när jag skrivit ut recept från bloggar och nätet i allmänhet, blir ofta klumpigt för ingen tänkte någonsin på att man skulle önska sig det i pappersformat på köksbänken. Tack! 😀
Testat nu! Blev mycket gott. Bytte bort honungen och tog bara havreröran på hälften av muffinsen så passade det till min tiomånaders som mellanmål! Tack för receptet!
Hur många sp? Jag väntar också!
Vilket bra recept! Vill ofta ha något till kaffet som inte är så sött men ändå inte macka..
Men wow vad snyggt format det är på recepten nu för tiden! Både proffsigt och pedagogiskt – bra jobbat!