Vad skönt det var att läsa kommentarerna till förra inlägget och höra att vi är så många som tänker lika kring julen. Nu kör vi!

Börjar faktiskt mitt julstökande med lite hederligt pyssel. Har du testat att skapa med halm någon gång? Det är en anrik tradition som vi kanske främst förknippar med julen. Men jag tycker att man kan ha framme halmdekorationer jämt! Det är ju så tidlöst vackra.

Att skapa med halm är pilligt men inte svårt nödvändigtvis. I boken Himmeli av Eija Koski som jag har i min ägo finns massor av inspiration på området. Ska banne mig skapa en egen oro av halm att hänga i fönstret. Men det får bli lite senare.

För nu så här till jul har jag mest velat tillverka halmstjärnor av olika slag. Jag beställde hem pysselmaterial på Slöjddetaljer där det fanns både halm, delare och verktyg som hjälper med bindandet. Enklast är om man delar halmen i tunnare bitar och lägger den i blöt någon timme innan man ska binda med den. Då böjer den sig lättare.

Jag har gjort en stor julstjärna av halm och rött broderigarn. Så otroligt skirt och vackert i sin enkelhet. Dessutom tillverkade jag ett gäng mindre stjärnor som jag blev så förtjust i att jag tänker producera fler och fylla hela granen!

Tills vidare hänger mina alster på en skåpsdörr. Det är ett fint sätt att dekorera tycker jag för övrigt. Att hänga kransar och stjärnor också på dörrar inomhus. Tror minsann att hemgjorda halmstjärnor kan bli en fin julklapp också. Eller vad tror du?