Nä nu är det för tråkigt med alla restriktioner och all oro inför världsläget. Nu måste jag rikta blicken mot sånt som livar upp – som julen. Min favoritgrej på hela året och som faktiskt bara är sex veckor bort!

Nej det blir ingen vanlig jul i år. De flestas planer är nog grusade på ett eller anat sätt. Sannolikt blir det inga luciatåg med spröd sång av förskolebarn. Inga julmarknader med bränd mandel i strut. Ingen skyltsöndag med storögda barn. Inga glöggmingel, adventsmys eller julpysselkvällar med vännerna. Inga julkonserter och ingen varm choklad-paus på café med kompisen i julhandeln.

Men vad man kan? Jo, man kan fortfarande laga god mat. Man kan baka gott. Pyssla vackra grejer till hemmet och skicka omtänksamma paket. Skapa stämning med det som finns nära till hands. I det lilla. Så jag tänker fokusera på det man får göra – för det är en hel del.

Så nu lovar jag högtidligt att genom bloggen bidra på alla sätt jag kan. Till att sprida julstämning. För det behövs mer än någonsin. Tänker inte hålla tillbaka en enda dag till!