Nyfiken pÄ renen. En bÀttre viltkock Àn Susanne Jonsson har jag svÄrt att tÀnka mig. Jag som fÄtt glÀdjen att Àta hennes mat mÄnga gÄnger vet vilken otrolig fingertoppskÀnsla hon har i allt hon gör. Det blir helt enkelt allltid SVINGOTT! DÀrför Àr jag sÄ glad att Susanne lÄter mig dela ett av hennes bÀsta renrecept hÀr pÄ bloggen. Laga och njut!

Susannes krÀmiga renskavsgryta med krispig grönsakstopp, gelé & pressad potatis

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad

  • 500 g rensskav, tinad

  • 150 g fĂ€rsk svamp i bitar, eller 1 nĂ€ve torkad

  • 1 gul lök, hackad

  • 2 dl creme fraiche kokbar

  • 1 dl grĂ€dde kokbar valfri fetthalt

  • 1 buljongtĂ€rning (ssvamp, höns eller grönsaks)

  • 2 tsk soja

  • 1 msk vinbĂ€rsgelĂ©

  • 1-2 tsk fransk senap

  • 1-2 msk messmör

  • 500 g blandade grönsaker i bitar tex morot, broccoli

  • 1 röd lök, strimlad

  • 1/4 purjolök, strimlad

  • salt, vitpeppar, smör till stekning

  • Till garnering lingon, persilja, smörstekt svamp

Gör sÄ hÀr

  • Koka potatisen i lĂ€ttsaltat vatten
  • Bryn kött, svamp och gullök i smör i en gryta. TillsĂ€tt creme fraiche och grĂ€dde och lĂ„t koka nĂ„gra minuter. Smaka av med soja, gele, senap, salt och peppar.
  • Stek grönsaker och rödlök i smör. Salta och peppra. LĂ€gg blandningen ovanpĂ„ köttet och strö pĂ„ purjolök och frysta lingon.
  • Servera med pressad potatis och gelĂ©.