Jag åker med barnen till skolan och förskolan 06.45 varje morgon. Och varje morgon har vi noterat små skillnader i ljuset och hur det långsamt återvänder. Imorse var det nollgradigt här i Västerbotten och när jag lämnade barnen på förskolan var det dagsljus, fågelkvitter, sol och luktade tösnö i luften. Folke och jag stod med ansiktet mot himlen och kunde inte sluta le. Det är ju äntligen lite VÅR i luften! Blir så lycklig. Bara en vecka kvar till sportlovet och efter det lovet bara drygt två veckor till påsk. Och det vet vi ju allihop att efter påsk är det som att stå med cykeln högst uppe i en backe och bara få glida utför med vind i håret.

Vet ni vad mer som är underbart? Jo, att idag blir målaren färdig med köket. Imorgon drar elektrikern det sista. Och sedan är det så gott som klart. Fredag kväll ska jag ägna åt att hänga gardiner, skruva upp hyllor och putsa fönster. Kan nästan inte stå ut tills jag får se hur mina trasmattor tar sig ut mot köksbänkens färger och hur min broderade bonad passar till tapeten. Jag riktigt ryyyyyser av glädje när jag tänker på det. Att äntligen få boa in mig. Ska fasen baka bröd och göra långkok bara för att fira!

Det här blir en strålande torsdag. Det känner jag.