Jag Ă„ker med barnen till skolan och förskolan 06.45 varje morgon. Och varje morgon har vi noterat smĂ„ skillnader i ljuset och hur det lĂ„ngsamt Ă„tervĂ€nder. Imorse var det nollgradigt hĂ€r i VĂ€sterbotten och nĂ€r jag lĂ€mnade barnen pĂ„ förskolan var det dagsljus, fĂ„gelkvitter, sol och luktade tösnö i luften. Folke och jag stod med ansiktet mot himlen och kunde inte sluta le. Det Ă€r ju Ă€ntligen lite VÅR i luften! Blir sĂ„ lycklig. Bara en vecka kvar till sportlovet och efter det lovet bara drygt tvĂ„ veckor till pĂ„sk. Och det vet vi ju allihop att efter pĂ„sk Ă€r det som att stĂ„ med cykeln högst uppe i en backe och bara fĂ„ glida utför med vind i hĂ„ret.

Vet ni vad mer som Àr underbart? Jo, att idag blir mÄlaren fÀrdig med köket. Imorgon drar elektrikern det sista. Och sedan Àr det sÄ gott som klart. Fredag kvÀll ska jag Àgna Ät att hÀnga gardiner, skruva upp hyllor och putsa fönster. Kan nÀstan inte stÄ ut tills jag fÄr se hur mina trasmattor tar sig ut mot köksbÀnkens fÀrger och hur min broderade bonad passar till tapeten. Jag riktigt ryyyyyser av glÀdje nÀr jag tÀnker pÄ det. Att Àntligen fÄ boa in mig. Ska fasen baka bröd och göra lÄngkok bara för att fira!

Det hÀr blir en strÄlande torsdag. Det kÀnner jag.