En grej med min hälsoresa. Det är att jag bestämt mig för att helt enkelt börja äta och gilla sånt jag inte äter och gillar annars – men som är nyttigt och förenklar livet. Som kvarg och keso. Numera slinker båda ner utan problem.

Omelett är en sådan där sak jag avskydde när mamma gjorde. Men som jag nu lärt mig äta. Ja till och med gilla. Perfekta lunchen också när man går hemma och vill ha något snabbt och enkelt. Jag brukar göra omelett på kylskåpsrens. Som igår. Tog fram några slakande sparris, lite hackade champinjoner som blev över när jag gjorde pizza. Lite riven, menlös ost från sagda pizza. Och så ägg. Utanför bild fanns också trött pak choi som gett upp på framtiden. Samt en halv rödlök som skulle förgås om inge drastiskt skedde. Hade det funnits tomat, påläggsskinka och kanske lite överbliven sallad så hade det säkerligen också fått följa med ner i pannan!

Först stekte jag sparrisen och la sedan den åt sidan. Hakade ner pak choi, rödlök och slängde ner svampen. Fräste en stund i lite smör medan jag vispade ihop tre ägg med en skvätt mjölk, salt och peppar. Sedan hällde jag alltihop över grönsakerna.

Lät stelna och sedan på med lite mer svartpeppar och lite ost.

Sedan skjuts upp på tallriken men självklart sprack den sönder. Jaja, smaken var det inget fel på. Och jag visar nu inte detta för att jag tror att du är så korkad att du inte kan tillaga en omelett. Utan om du precis som jag kanske inte tror att du gillar omelett men skulle ha ett så mycket enklare liv om du bara kunde lära dig gilla det! Testa. Det kanske kan ändra sig?