Ullkalsonger med uttöjda knän, tjocktröja som dragit sig i tvätten. Fula och för små crocs som jag kippat på i brist på annat. Sitter på farstubron i solen och låter dubbel alvedon, kestine och två sorters nässpray verka. På telefonen spelar senaste avsnittet av Stormens utveckling – frågelådan. Till kaffet har jag grävt fram några kakor från frysen som blev över när vi fotade barnboken.

Jag tog en sjukdag. En riktig sjukdag. Inte en sådan när man kollar mail och skickar jobb-sms från sängen, utan en när man är helt ledig. Det satt långt inne. Att respektera mig själv nog mycket för att inte pressa mig. Att tänka att jag har också rätt att få ringa in sjuk. Jag har också rätt att få vara frånvarande, folk kan vänta på mig.

Med tanke på hur fel det här känns behöver jag öva mer tänker jag medan jag lutar omkull mig själv på fårskinnet och dåsar bort i värmen.