
Den här smoothien gör jag ganska ofta. Krämig, len, sötsyrlig och mättande. Jag har inga fasta proportioner direkt utan jag jobbar mer på en höft. Först häller jag ner lite sockerfri vaniljkvarg (Arlas är godast). Sedan adderar jag en brun banan. Därefter snör jag ner några nävar tärnad, fryst mango. Brukar köpa ICA Basics som är billig och passar till att mixas (bitarna är lite fula och ojämnt stora). Sedan häller jag ner en skvätt vatten. Kanske lite pressad apelsinjuice om jag orkar ordna det. Sedan kör jag alltihop på högsta effekt tills mangon är mixad och klar och smoothien len och fluffig. Slutligen dricker jag upp den! Smakar lite som mangolassie tycker jag. Perfekt frukost till mig eller som mellis till hungriga barn! Adderar man mer fryst mango blir den tjockare – nästan som glass och lämpar sig då bäst att äta med sked!
6 svar
Gittigottgott!
Tips att knäcka ner ägg i, blir fluffig och mer mättande
Jag gör liknande men har i fryst hackad spenat också, mer näring men i princip samma smak🤗
Vi är storkonsumenter av fryst mango, men köper alltid ekologisk. Om man köper en o-ekologisk mango i affären kan man ju tvätta av skalet i ljummet vatten innan, för att få bort en del besprutningsmedel. Men den hackade, färdigförpackade är svårt att veta hur mycket kontakt den haft med besprutade skal. Och jag tänker på arbetarna, och deras hälsa. Om fler väljer ekologiskt så är det fler av arbetarna som slipper cancer och fertilitetsproblem.
Men man tänker olika. Själv tyckte jag det var hemskt när barnen började dagis och för första gången i sitt liv skulle börja äta besprutade bananer. Jag vande mig, men försöker att ha så mycket ekologiskt som möjligt hemma.
Dricker exakt (nästan, minus banan för pallar inte banansmak i smoothie) denna varje morgon nuförtiden. Men tips är att även ha i mynta (blir svingott) .. ibland byter jag ut kvargen till äppeljuice och slänger i några jordgubbar istället. Inte så mättande kanske,men den blir som en daquiri som släcker vilken sötcraving som helst.
Och jag lägger till kardemumma och lite linfrö! Och kör vanlig yoghurt utan vanilj…