Trots att jag var så trött att jag somnade sittande efter middagen igår kunde jag inte riktigt gå och sova när det väl blev kväll. Ljuset håller en vaken och lockar hjärnan in på nya kreativa projekt. Så jag började byta gardiner, spika om tavlor och plocka in små buketter till husets alla rum. Sedan när klockan slog 00.25 tog jag fram kameran för att fånga nattljuset.

Det är så magiskt vackert med den rosa himlen och sjön som ligger som en spegelskärva i allt det gröna. För att inte tala om de bergen – både den branta lilla knölen och de som skymtar blå i fjärran.

Vintertid tycker jag ofta att den här blå tapeten känns kall och lite dyster.

Men på sommaren är all förlåtet. För ihop med det guldiga solskenet och det gröna utanför fönstret fullkomligt sprakar färgerna. Titta förresten så fina bomullsspetsgardiner jag hittade på loppis i veckan. Just den sort som är lite grövre som jag gillar.

Älskar att sitta här och titta ut över åkern och lyssna på fåglarna vars läten når in i huset.

Strunt samma att jag somnar så sent att jag vaknar vimmelkantig dagen därpå. Det är det värt. Den här tiden är så kort, vill inte missa den!