Jag älskar vår trädgård. Utsikten, luftigheten, avskildheten! En sak jag däremot inte älskat är bristen på riktigt skönt häng. Alltså vi har ju superfina trädgårdsmöbler i äldre stil men det är kanske inte platsen där man helst vräker ikull sig en varm sommardag. Och något jag saknat SÅ HIMLA MYCKET från mitt barndomshem – det är en skön hammock. För i den låg jag hela somrarna och plöjde böcker när jag var liten.

Men nu har jag kirrat en hammock. Och som jag trivs med den! För många år sedan hittade jag en begagnad i metall som vi hade ute på gården – men i vårt blåsiga, utsatta läge tippade den, flög iväg och gick så småningom sönder. Men den här robusta pjäsen från Homeroom far ingenstans! Inte ens på vår blåsiga tomt.

Hammocken Dalom från Homeroom och tillhörande hammocktak

Mest nöjd är jag faktiskt över att jag lyckades montera den HELT själv på en eftermiddag! Tog knappt fyra timmar och var inte alls svårt. Att ha monterat den själv gjorde lyckan desto större när jag fick lägga mig i den första gången.

Nu är det här vår ultimata hängplats. Det är huggsexa om vem som ska få ligga i den. Som tur är ryms faktiskt jag och alla barnen i den samtidigt.

Att utse ett lämpligt bord till en hammock är inte det lättaste. Oftast är man nog utan helt men jag gillar att ha något att ställa ifrån mig kaffekoppen på. Så jag tog den här gamla bänken jag fått av min kompis Ulrika. Den funkar både som avställningsyta och för att lägga upp fötterna på som en pall. Jag tycker alltid det är fint när man mixar nya och gamla saker. Rostiga hinkar och gamla terracottakrukor ihop med en alldeles ny och fin hammock!

Gula kudden heter Celina, den senapsrandiga kudden Elsie och den grårandiga heter Rough Linen

De mjuka dynorna går i grått och därför tänkte jag att det kunde vara fint att komplettera med senapsfärgade och naturfärgade kuddar och pläd. Bra med många kuddar också – så man kan bädda riktigt skönt för sig själv =) Allihop är köpta på Homeroom och med koden JUNI21CLARA får du 20% på ett köp fram till 6/6 (villkor gäller)

Om jag ska ge några tips för en mysig uteplats så är det att (om möjligt) flytta ut den från husväggen. Många har en tendens att rada upp möblerna närmast väggen och visst är det oftast den varmaste platsen. Men inte nödvändigtvis den trevligaste. Varför inte ta hela trädgården i besittning? Genom att placera möblerna ute i trädgården skapar man fler rum. Behöver man vindskydd ute i trädgården kan ett litet träd eller en större buske planteras. Den sortens uteplats blir också en vacker prydnad när man är inomhus och tittar ut på den.

Kuddarna Leila, Rough Linen och pläden Cali

Har man möjlighet tycker jag faktiskt att man ska ha sittmöjligheter i alla vädersträck. En kall dag vill man följa solens gång i trädgården och en varm dag har man behov av att hitta skugga. Alla uteplatser behöver ju inte vara lika stora och rymma lika många personer.

Sedan tycker jag gott att man kan vräka på! Hellre en rejält stor kruka än flera små som knappt når en till knäna. Och tryck gärna ner någon högvuxen sommarblomma – varför inte något som kan klättra på en spaljé? En spaljé ger en skön rumskänsla åt en uteplats. Den erbjuder lä och skugga. Tänk också på att känslan av ett tak är viktigt för att uteplatsen ska bli ombonad. Taket behöver inte vara ett riktigt, vattentätt tak. Det kan också vara en trädkrona, en pergola eller ett parasoll!

Hammocken och de fina kuddarna kommer från Homeroom som har allt möjligt som gör hemmet skönare – inte minst ett väldigt stort sortiment av utemöbler. Sittgrupper, hängstolar, caféset och dynor…Även kuddarna kommer därifrån och om du använder rabattkoden JUNI21CLARA får du 20% rabatt på ett köp fram till 6/6. Så funderar du på något nytt till din trädgård eller kanske att investera i den där efterlängtade hammocken – då är det läge att passa på nu!

(Gäller ej prissänkta varor, Jotex, Rowico, Kay Bojesen, Torkelsons, Philips, Kök & Hushåll, Grillar & Utekök, Pool & Spa, Trädgårdsredskap, Träningsmaskiner eller vid köp av presentkort. De reserverar sig för eventuella tryckfel samt slutförsäljning.)