Hej pÄ er och glad 1a advent! IgÄr lördag fotade jag frÄn morgon till kvÀll. Ska vi ta en titt pÄ det?

Vaknade till den hÀr utsikten. SÄ fin bÄde pÄ sommaren och vintern. Man kan titta pÄ stjÀrnorna nÀr man somnar för natten.

Vaknade ocksĂ„ till den hĂ€r synen. Inte sĂ„ fin pĂ„ sommaren och inte sĂ„ fin pĂ„ vintern. Jag Ă€r alltid svullen i hela ansiktet som efter ett getingstick nĂ€r jag vaknar. Ögonen plirar som springorna pĂ„ en gris. Mitt Face-id har svĂ„rt att kĂ€nna igen mig.

Gjorde eld i vedspisen för att bekÀmpa minusgraderna

Tog en kopp kaffe och en nÀve pepparkakor

och kröp upp i soffan med Ulf i vÄra matchande nattlinnen. Jag har letat igen Vilse i Pannkakan pÄ SVTs öppet arkiv. BÄde Bertil och Folke Àlskade programmet nÀr de var mindre. Nu Àr Ulf hypnotiserad han med. Och rÀdd för StorpotÀten. Vi sÄg ocksÄ Fem myror vilket Àr nÀstan lika bra fyrtio Är senare. Det enda man mÄste spola Àr nÀr de bokstaverar namnen. Men det gjorde ju jag ocksÄ nÀr jag var liten.

SÄ smÄningom fick jag pÄ mig klÀder och dÄ satte jag igÄng projekt göra min egen glögg

Den hÀr ska stÄ i tre veckor innan den Àr klar

Efter lunch fikade vi

Lusssekatter och peppisar

Det hade knappt börjat bli ljust innan det började bli mörkt

Vi klÀdde pÄ oss och gick ut. Barnen grÀvde en snökoja

Och tog fram bob och skrana

SjÀlv kÄnkade jag in nÄgra översnöade trÀdgÄrdsmöbler som stod kvarglömda och fyllde pÄ alla fÄgelmatare som vi fÄtt Àrva efter svÀrfar. De Àr ett fint minne i trÀdgÄrden. Han var verkligen alla fÄglars vÀn.

TrÀdgÄrden Àr trolsk i skymningen

Jag kÀnde mig exalterad över att Àntligen vara lite friskare. Nu ska vi bara vÀnta ut familjekarantÀnen sÄ kan vi börja leva normalt igen.

Jag gjorde ett ryck och rensade pÄ verandan. Den blir sÄ Àcklig vintertid. Vi stÀller ut matrester pÄ kylning, soppÄsar som vÀntar pÄ att bÀras bort och stora kartonger som ska ut till garaget och bli returer. Men nu tömde jag allt och gjord fint.

My Little Pony-fÀrgad himmel

NÀr vi kom in fick barnen lördagsgodis. Viktigt att undersöka det med ficklampa

Pojkarna byggde 3D-pussel som de fÄtt av farmor

Och jag la mig en stund pÄ sÀngen i min ensamhet och bevittnad den blÄ timmen och lyssnade pÄ Tinsel and Lights pÄ repeat.

Till middag gjorde jag pizza som vi slukade innan jag hann ta en bild pÄ det.

Sedan var det lÀggdags för Ulf, storbarnen bÀddades ner i sÀngen med en julfilm och Jakob gjorde eld i bastun.

Sedan traskade vi tvÄ ner dit för en lördagsbastu

Extra hÀrligt att basta nÀr det Àr sÄ kallt ute!

Efter bastun satte jag mig och redigerade bilderna till det hÀr inlÀgget innan jag somnade. Det Àr ett fint jobb man har nÀr man bara inte kan hÄlla sig ifrÄn bloggen pÄ en lördagskvÀll utan lÀngtar efter den.

Idag vaknade jag vid tiotiden efter att ha glömt att stÀlla klockan. Nu ska jag grÀdda rÄn och hÀnga upp julbonader och sÀtta fram adventsgranen.