Hej på er och glad 1a advent! Igår lördag fotade jag från morgon till kväll. Ska vi ta en titt på det?

Vaknade till den här utsikten. Så fin både på sommaren och vintern. Man kan titta på stjärnorna när man somnar för natten.

Vaknade också till den här synen. Inte så fin på sommaren och inte så fin på vintern. Jag är alltid svullen i hela ansiktet som efter ett getingstick när jag vaknar. Ögonen plirar som springorna på en gris. Mitt Face-id har svårt att känna igen mig.

Gjorde eld i vedspisen för att bekämpa minusgraderna

Tog en kopp kaffe och en näve pepparkakor

och kröp upp i soffan med Ulf i våra matchande nattlinnen. Jag har letat igen Vilse i Pannkakan på SVTs öppet arkiv. Både Bertil och Folke älskade programmet när de var mindre. Nu är Ulf hypnotiserad han med. Och rädd för Storpotäten. Vi såg också Fem myror vilket är nästan lika bra fyrtio år senare. Det enda man måste spola är när de bokstaverar namnen. Men det gjorde ju jag också när jag var liten.

Så småningom fick jag på mig kläder och då satte jag igång projekt göra min egen glögg

Den här ska stå i tre veckor innan den är klar

Efter lunch fikade vi

Lusssekatter och peppisar

Det hade knappt börjat bli ljust innan det började bli mörkt

Vi klädde på oss och gick ut. Barnen grävde en snökoja

Och tog fram bob och skrana

Själv kånkade jag in några översnöade trädgårdsmöbler som stod kvarglömda och fyllde på alla fågelmatare som vi fått ärva efter svärfar. De är ett fint minne i trädgården. Han var verkligen alla fåglars vän.

Trädgården är trolsk i skymningen

Jag kände mig exalterad över att äntligen vara lite friskare. Nu ska vi bara vänta ut familjekarantänen så kan vi börja leva normalt igen.

Jag gjorde ett ryck och rensade på verandan. Den blir så äcklig vintertid. Vi ställer ut matrester på kylning, soppåsar som väntar på att bäras bort och stora kartonger som ska ut till garaget och bli returer. Men nu tömde jag allt och gjord fint.

My Little Pony-färgad himmel

När vi kom in fick barnen lördagsgodis. Viktigt att undersöka det med ficklampa

Pojkarna byggde 3D-pussel som de fått av farmor

Och jag la mig en stund på sängen i min ensamhet och bevittnad den blå timmen och lyssnade på Tinsel and Lights på repeat.

Till middag gjorde jag pizza som vi slukade innan jag hann ta en bild på det.

Sedan var det läggdags för Ulf, storbarnen bäddades ner i sängen med en julfilm och Jakob gjorde eld i bastun.

Sedan traskade vi två ner dit för en lördagsbastu

Extra härligt att basta när det är så kallt ute!

Efter bastun satte jag mig och redigerade bilderna till det här inlägget innan jag somnade. Det är ett fint jobb man har när man bara inte kan hålla sig ifrån bloggen på en lördagskväll utan längtar efter den.

Idag vaknade jag vid tiotiden efter att ha glömt att ställa klockan. Nu ska jag grädda rån och hänga upp julbonader och sätta fram adventsgranen.