Ett material jag ALDRIG trott jag skulle anvÀnda i mitt liv igen Àr krossad sammet. Det Àr alldeles för mycket mellanstadietiden. Just för mig alltsÄ. NÀr jag gick in pÄ Indiskas minimala butik i UmeÄ och stod och drog lÀngtansfullt i nÄgon lÄngkjol i lila krossad sammet medan pappa snÀllt vÀntade utanför butiken.

Men aldrig Àr som bekant ett ord som aldrig ska anvÀndas. För nÀr jag gick förbi den hÀr röda klÀnningen pÄ Röda Korset i UmeÄ. Ja dÄ kunde jag inte annat Àn haffa den.

En underbar figursydd sammetsklĂ€nning som Ă€r lika skön som en pyjamas – men nog Ă€ndĂ„ sitter aningens bĂ€ttre. Kjoldelen lĂ€ngst ner Ă€r pĂ„sydd pĂ„ den figurkramande klĂ€nningen sĂ„ att det blir lite mermaid-stuk. Och sĂ„ slutar den pĂ„ pĂ„ nedre delen av vaden vilket Ă€r en utmĂ€rkt lĂ€ngd pĂ„ mig.

KĂ€nner mig sĂ„ raffig i den hĂ€r klĂ€nningen att det inte Ă€r riktigt klokt. Raffig. Just sĂ„ vill man ju fĂ„ kĂ€nna sig. Bertil tyckte att den var skitmegasnygg – det verkar som att mellanstadiebarns faiblesse för krossad sammet Ă€r evig.

Det hÀr Àr ju en riktig julklÀnning. Men jag brukar ju ha min VÀsterbottensdrÀkt pÄ jul dÄ det hÀr fÄr bli min nyÄrsblÄsa istÀllet.

230 kronor. Som hittat!