Alla barn har älskat sparkpulkan. Sparkpulkan som både jag och min syster hade när vi var små. Mamma målade blomman och skrev Annas namn utanpå. Jag bäddar ner barnen i fårskinn och så sticker vi iväg.

Vissa bitar vill Ulf “sparka själv”. Då får han stå på medarna och åka medan jag gör fart.

Essa älskar också när vi sparkar. Äntligen något som kan hålla (nästan) jämna steg med Essa

Det är roligt att se skillnader och likheter mellan mina barn. Vem som kämpar som tusan för att lära sig sparka. Vem som lär sig direkt. Vem som kastar sig i drivan och skriker i raseri när det trilskas. Vem som biter ihop i vredesmod när sparken går i diket. Vem som inte bryr sig alls utan bara nöter på – hur svårt det än är.

Idag har termometern visat -25 grader och vi har haft en väldigt lugn dag. Jag börjar långsamt återhämta mig från förkylningen och imorgon ska vi ta ett städrace för då kommer det gäster. Även om vi inte kunnat hitta på så mycket skoj detta krassliga jullov så har vi suttit uppe sent och tittat igen hela Harry Potterserien med storpojkarna. Så rasande mysigt, kul och spännande att göra ihop. Har älskat Harry Potter sedan den första boken kom – då var jag lika gammal som Bertil är nu.