Jag vet att ni är många som gillar mina vardagsinlägg med bilder så jag försöker göra sådana så ofta jag bara har möjlighet och kommer ihåg. Och de senaste två dagarna har jag både haft möjlighet och minnet med mig. Så här kommer en hoper bilder från torsdagen och fredagen som precis passerat.

Väderleksrapporten hade utlovat riktigt dåligt väder under Kristi Himmelsfärd men istället har vi haft tur. Absolut en del regn men också många soliga stunder och stabila varma grader. Och äntligen har pinblåsten gett med sig!

Tog en morgonpromenad igår torsdag.

Så glad i min färgglada entre den här tiden på året!

Vad jag hade på mig har jag ju redan visat men här kommer en påminnelse.

Vid lunch slog det om och blev lite mer mulet. Barnen hade kompisar på besök och det hängdes och slängdes i trädgården för trots mulet väder var det ju varmt.

Ulf hade gjort sig fin i sommarklänningen och blommiga skjortan och byxorna med får på knäna.

Och vi skördade rabarber

För att göra en rabarberpaj med banan och mandelmassa. Eftersom det vankades lunchgäst.

Elina kom förbi! Stor favorit hos Ulf. Och Ulf hos Elina.

Han bara inkasserar kärleken utan att ställa frågor.

Jag gjorde en äppelbål och bruschetta med tomat, basilika och mozzarella

Så enkelt och så rackarns gott!

Om jag får säga det själv.

Skulle gärna leva på den här typen av mat. Jämt.

Plus massa god frukt

Ulf tog inte hinten om att gå och kolla på en film i ett annat rum utan ville absolut sitta med vid bordet och dricka upp Elinas äppelbål.

Till efterrätt blev det paj såklart. Sedan gick jag och Elina en lång promenad och pratade barn och självkänsla och hur man gör egentligen. Det är väldigt lyxigt att ha en kompis som är barnpsykolog och kan berätta massa spännande om forskning och sånt.

Sedan gick Elina hem till sin syster längre ner på samma grusväg som jag bor på. Och jag gick hem till mig och ut i trädgården för att rensa ogräs. Den här rabatten – SUCK! Jag anlade den så slarvigt att den alltid är översållad av ogräs. Någon gång får jag gräva upp hela skiten och göra om.

Medan jag var ute och arbetade var barnen inne och arbetade med en överraskning till mig. En läskig sådan.

När de var färdiga fick jag kliva in i lekrummet och gå runt och försöka lösa “Mysteriet med det försvunna barnet”. Den här figuren skrämde slag på mig.

Liksom tigern i sin självlysande grotta.

Man måste beundra kreativiteten ändå. De hade tagit Bertils spargris som är i form av en dödskalle och lagt dit spelkulor som ögonvitor.

Bertil var dock otäckast i sin mask.

Barnen hade gömt sig i rummet och överrumplade och lurade mig och Ulf (och sedan Jakob) medan vi gick runt och försökte lösa gåtan med det försvunna barnet.

Skratt och skrik och väldigt nöjda barn som arrangerat banan med alla ledtrådar och pranks.

På kvällen var de ute och lekte i trädgården så att jag helt glömde tiden – men när klockan visade halv tio upptäckte jag hur sent det blev och lockade in dem medelst varm choklad och smörgåsar.

Sedan fick de gå och sova medan jag stack på min löptur. Jag hade nämligen myrkrypningar i benen av att ha suttit framför datorn så många timmar den eftermiddagen. Fint att kunna vara ute och träna när klockan närmar sig halv elva och det ändå inte är mörkt!

När jag kom in åt jag också varm choklad och smörgåsar och tände ljus.

Och Essa som hängt barnen i hasorna hela dagen pustade på kökssoffan.

Imorse sken solen igen och jag åt frukost på farstubron. Fruktsallad med vanilj, basilika och citronsaft ovanpå.

Sedan låg jag här och skrev. Har en hel del skrivjobb jag behöver få gjort så jag kämpade på med det. Utsikten gjorde det mindre kämpigt måste jag ändå erkänna.

Barnen masade sig upp och åt en sen frukost.

På lunchen drog jag till byns gym för att köra ett styrkepass.

Det enda gym jag känner till med v-spont. Ser fint ut på bild men är rätt ruffigt i gymmet i verkligheten.

Är dock otroligt glad över att det köpts in nya fina vikter så man kan träna lite bättre. Sån lyx att ha ett gym i byn.

Efter träningen var jag så varm och luften så kvav att jag svängde förbi sjön och tog årets första bad. Två dopp vågade jag mig på och det kändes märkligt nog inte särskilt kallt. Badpremiären avklarad!

Har man inga badkläder får man näcka. Eller bada i sport-bh och trosor.

Fint var det hur som helst.

Efter lunchpasset åkte jag hem och fortsatte med mitt skrivjobb. Men det har jag inga biler på för då hade jag ju fullt upp med skrivandet.

Och nu ska jag kirra fredagsmys för barnen som har övernattande kompisar för andra kvällen i rad. Ska göra iordning lite åt mig själv också som jag kan äta när jag kommer in från min kvällspromenad. Har en bok jag bara längtar efter att få kasta mig in i medan jag äter något gott!