
Av min systers svärmor Maria har jag lärt mig att rabarber och banan är en bra kombination i paj. Bananens sötma och krämighet tar udden av rabarberns kärvhet. Och att mandelmassa är fint med rabarber är ingen nyhet för någon – så igår kombinerade jag allt det bästa och höftade ihop en rabarberpaj med både banan och mandelmassa som blev riktigt jäkla megagod! Här kommer receptet som är rejält tilltaget. Den räckte till fem barn och tre vuxna.


Rabarberpaj med banan och mandelmassa
Ingredienser
200 g mandelmassa
250 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 dl havregryn
En nypa salt
800 g rabarber
2 bananer
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljsocker


Gör så här
- Riv mandelmassan på ett rivjärn och lägg sedan i en skål. Tärna smöret i kuber och tillsätt socker, vetemjöl, en nypa salt och havregryn. Nyp ihop allting till en deg.
- Skala och skär rabarbern i ca 1/2 cm stora bitar. Skala och tärna bananen i mindre bitar. Lägg ut rabarber och banan i botten på pajformen och strö över degsmulorna. Avsluta med att dofta över kardemumma och vaniljsocker.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 34-40 minuter eller tills den är gyllene. Servera med vispad grädde.

(Och gillar du den här pajen kan jag samtidigt tipsa om min rabarberkladdkakaka med vit choklad och kardemumma – den gör alltid succé!)
8 svar
Testa att mosa ner ett par bananer i rabarberkrämen, den lyfter till nya höjder!
Wow tack för tips 🤗
Hade ingen aning om mandelmassa och paj, 😊 Låter som en god paj! Sparar receptet för framtida bruk.
Hallo Clara,
Thank you for the recepi, I will make it soon because it looks delicious.
Els van Tilborg
Låter gott ska prova tack
Nyper du in mandelmassan i pajdegen?
ja precis =)
Testar i Pingsthelgen men tar nog Mildas vanilj-visp till!