Äppelträden står i blom och ängarna skiftar i guldgrönt. Men vad skådar mitt norra öga?

Jo vårt nyaste tillskott här på gården.

Tre vackra tackor som är en blandning av Gotlandsfår och Finullsfår.

Och det absolut gosigaste man kan tänka sig i fårväg. Snälla, nyfikna, orädda, handtama och förtjusta i barn. Dessa tre tackor ska vi avla på, så i höst får en bagge hälsa på. Då kanske vi kan få lamm nästa vår.

Så mysigt att ha djur på gården och så skönt för oss som vill hålla gräset kort (för att slippa sork och orm) men samtidigt inte står ut med att behöva ägna en hel arbetsdag i veckan åt att bara klippa gräs.

Barnen fick döpa en tacka var och nu heter Folkes får Jeff, Bertils får heter Hans och Ulf döpte sitt till Lille Pärson. Sedan klargjorde Ulf att han tänkt rida till skogs på Lille Pärson någon dag här framöver. Jag lovar att rapportera hur det går.

Essa kände en stark lust att bekanta sig med de nya kompisarna hon hört så mycket gott om. Hon satte sig innanför elstängslet och spanade in dem på håll. När Jakob gav signalen “okej” sprang hon fram för att presentera sig för gänget.

Sekunden senare hade hon flytt till husses famn. Är det inte något väldigt Scooby Doo-igt med denna bild?

Första dagen i klassen och så springer hon hem till mamma och pappa.

Istället för att Essa vallade fåren så jagade fåren upp Essa på en sten. Såå pinigt! Ulf försökte trösta henne

-Dom är inte farliga. Lille Pärson är snäll.

Essa tittade på mig med plågad min. Som en tonåring som vill bli räddad av sin mamma, men helst på något diskret sätt som gör att hen inte tappar ansiktet inför fårskallarna i klassen.

Nå, hon har ju all tid i världen att hinna bli en i gänget

För det är verkligen ett ovanligt trevligt gäng, det här!