Här kommer en närmare titt på klänningen som skymtade i förra inlägget. Jag bar den alltså på barnens skolavslutning. Så fint att få en anledning att ta på sig skor med klack och göra sig presentabel för de personer man annars mest umgås med klädd i powerboots och långkalsonger – som när man lämnar på förskolan, möts i skoterspåret eller står och surrar över fruktdisken i affären.

Hade på mig min älskade gamla vintageklänning jag köpte på Judiths Secondhand omkring 2013 (om jag inte minns fel). Den är fortfarande magisk så här nio år senare. Så som det ofta blir med vintagekläder av god kvalité.

På fötterna hade jag fyra år gamla skor från Din Sko som jag inte tröttnar på eftersom färgen är perfekt och klackhöjden fullkomligt human. Till det ett nytt gammalt bälte från Beyond Retro.

När jag var liten sa jag examen istället för skolavslutning och alltid, alltid skulle någon näsvist påpeka att jag “minsann inte tagit någon examen” utan bara gått ut lågstadiet. Därför envisas jag med att fortfarande kalla det för examensdag och examensklänning. Jag som inte gått något annan utbildning efter gymnasiet än livets hårda skola (hähähä) får ta de tillfällen som bjuds till att vara märkvärdig.