Jag känner aldrig något behov av att ta ledigt från bloggen på sommaren – tvärtom blomstrar min kreativitet. Det är så lätt att göra roligt och vackert material när ens vardag är rolig och vacker. Svårare är det i januari. Därför är jag alltid stolt om jag lyckas skapa bra innehåll under de mörka månaderna.

Min blogg är alltid bäst när jag har semester och när jag är mammaledig. Fast jag är ju varken helt på semester eller helt på mammaledighet eftersom bloggen är mitt jobb. Men jag har nästan inga sponsrade inlägg eller andra jobb som stjäl min tid – så då hinner jag göra massa härliga, kreativa saker och dessutom dokumentera dem. Ledigheten från att prestera på andra plan gör att jag kan vara kreativ här.

Förstå mig rätt. Jag tycker verkligen på riktigt att det är väldigt roligt att jobba mot annonsörer. Jag uppskattar också utmaningen det innebär att försöka skapa kreativt inom givna och ganska tydliga ramar. Jag är stolt över de annonsörer jag har och de samarbeten jag gör. Men det går inte att komma ifrån att de tar många av mina mest kreativa timmar ifrån mig. Så ibland leker jag med tanken på att istället för annonsörer ta ut en avgift för bloggen och bara lägga tiden på den. Alltså inte lägga någon tid på någonting annat än att göra en så bra blogg som möjligt. Tror kvalitén skulle bli fantastisk!

Men jag vill inte ta betalt av dig som läser och jag vill heller inte lägga bloggen bakom en betalvägg eftersom jag vill att mina inlägg ska bli lästa av många. Det är en del av tjusningen för mig. Samtidigt har jag ganska stora kostnader för bloggen. Bara att betala webbhotellet för att hosta bloggen med all trafik och mitt bildarkiv kostar som om jag hyrde ett extra boende varje månad.

Jag hade ju stora förhoppningar om att reklambanners på bloggen kunde frigöra mer tid för fritt skapande – men det visade sig att för att verkligen kunna tjäna pengar på reklambanners så skulle jag inte bara behöva lägga dem mellan varje inlägg utan också inuti inläggen, som stora popup-fönster ovanpå inläggen, som filmer som börjar spelas automatiskt när man kommer in på bloggen och mellan kommentarerna i kommentarsfältet. Och då skulle ju hela bloggen dö. Det gör jag bara inte. Så jag fick överge den idén helt och hållet.

Tills vidare kommer jag fortsätta med reklamsamarbeten. Men också fortsätta på det spåret jag varit inne på i snart två års tid – då jag skalar bort de flesta sidoprojekten och istället fokuserar energin här. På det sättet är det lättare att kunna driva en bra blogg året runt. Och ha kul medans jag gör det!