Bloggläsaren Elsa gav mig åtta frågor att svara på. Klart jag vill göra det!

1. Vilken typ av bok läser du helst, beror det på humör?

Det beror väldigt mycket på humör. Jag är lättpåverkad och vill ju inte bli sänkt av en sorglig eller otäck bok om jag råkar vara glad men skör. Av den anledningen gillar jag att läsa om mina gamla favoritböcker. För då vet jag på förhand vilken känsla de har och kan välja dem ungefär som jag väljer att umgås med en vån.


2. Senaste bra film du sett?

Det står helt still i mitt huvud. Ser inga filmer eller serier alls just nu. Eller det blir i alla fall oerhört sporadiskt. Senaste film jag såg var Notting Hill för att jag ville ha något tryggt att se på som inte skulle trigga jobbiga känslor.


3. Vilken karaktär speglar dig bäst i Nalle Puh?

Utåt sett Ru men på insidan ganska ofta Nasse


4. Om du skulle (tvingas) bo någon annanstans, var skulle det bli?

I mitt fritidshus. Och det skulle inte ens behövas tvång för den saken! Jag drömde som liten om att bo där och tänker att jag i takt med att barnen blir större och mer självgående kommer spendera längre perioder där.


5. Vilka är dina favoritprogram på P1?

Allvarligt talat, Radiopsykologen, Medierna och Vinterpratarna.


6. Om du varit ett djur, en frukt och ett köksredskap – vilka skulle spegla dig bäst?

Djur: Katt. En elitistisk ensamvarg som bara gillar sällskap om hen får välja det själv.

Frukt: Passionsfrukt. Sötsyrligt inkråm med tuggmotstånd! Ett yttre som rynkas med tiden.

Köksredskap: Ett rivjärn. Hjälpsamt – men akta fingrarna!


7. Hur ser en riktigt dålig helgmorgon ut för dig?

Alla går runt och är irriterade, finns ingen god frukost hemma, köket är stökigt och äckligt och man känner sig lågväxlad, har noll energi och saknar planer inför dagen. Hu!


8. Om du skulle få ta över en egenskap som din bästa vän har, vilken skulle det bli?

Skulle välja att ta min vän Elinas totala oförmåga att någonsin vara någon annat än sig själv. Hon är (nästan) exakt likadan i alla sammanhang och det finns något så kompromisslöst och djärvt i det. Själv har jag genom åren alltid varit något av en kameleont som anpassat mig och därmed passat in i många olika sammanhang. Men nu övar jag på att sluta vara det. Bland annat genom att föra samman människor från olika sammanhang i mitt liv (olika kompisgäng, familj, släkt, grannar etc) på tex middag eller fest och öva på att låta alla mina jag smälta samman. Att få existera precis som jag är utan anpassning. Känner att jag behöver skriva mer om det här för det här är en ganska stor grej för mig som jag tänkt mycket på.