Ja, inte vet jag för hÀr sitter det ett riktigt blÄbÀr och rensar. BlÄ om lÀpparna efter att ha Àtit upp alla felfÀrgade bÀr som följt med i plockaren av misstag.

I söndags förmiddag tog jag och min bĂ€stis Elina en telefonpromenad. Underbar septembersol som tvingade mig ut för att “ta vara pĂ„ hösten” för glatta livet. Men istĂ€llet för att promenera tog jag en bĂ€rplockare och en hink och gick upp i skogen bakom huset. Sedan plockade jag tio liter medan vi avhandlade idel viktigheter. Sedan hem och rensa.

Det bÀsta Àr ett rensgaller sÄ att man kan skaka bort allt bös pÄ ett smidigt sÀtt.

Sedan ner med det i en skÄl

Och nÀr man rensat fÀrdigt fÄr man packa i pÄsar och slÀnga i frysen.

Det hÀr Äret tog lingonen slut redan pÄ vÄren sÄ i Är ska jag plocka mycket mer. Lingon Àr nog den sylt vi Àter allra mest av. Till gröten, köttbullarna, potatisbullarna, raggmunkarna och palten. SÄ god och sÄ mÄngsidig och sÄ smakrik nÀr man inte spÀtt ut den med vatten utan bara adderat socker.

Det gÄr Ät mycket lingon i en familj pÄ fem. Tur dÄ att lingon Àr det mest lÀttplockade bÀret. Ja, det kan till och med plockas fram tills det blir snö pÄ marken. Ut i skogen med er!

đŸŽ¶ Uti skogen ska vi gĂ„. PjĂ€xor, keps och rĂ€nsle pĂ„. Vi Ă€r sunda söndagssyndare i smĂ„Ă„Ă„Ă„tt..