Kokosflarn med fyllning är en kaka som känns vansinnigt lyxig i all sin enkelhet. Själva flarnen är lätta att göra och smörkrämen mellan dem likaså – men så fort man monterar dem ihop dem uppstår lyxig konditorikänsla.

Man kan smaksätta smörkrämen med vanilj, rivet citronskal, kaffe eller choklad. Men jag smaksatte just dessa med lite arrak. Antingen tar du essens du har hemma – eller så tar du en skvätt punsch i smörsmeten.

Kokosflarn med arraksfyllning

Kakor

ca 25 stycken

Tillagningstid

20 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk ljus sirap

  • 1/2 dl vispgrädde

  • 4 dl riven kokos

  • 3/4 dl vetemjöl

  • Fyllning
  • 150 g mjukt smör

  • 2 1/2 dl florsocker

  • 1 tsk arrakessens ca

  • 1 rumstempererad äggula

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Blanda ner övriga ingredienser till kakan och rör till en jämn smet
  • Klicka ut med en tesked på en ugnsplåt med papper. Kakorna flyter ut rätt mycket så håll avstånden på plåten
  • Grädda svagt bruna och låt svalna helt. Använd en liten stekspade för att lossa kakorna.
  • Vispa smör, florsocker och arrak mjukt. Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet. Bred smeten på ett kokosflarn (tex med en smörkniv) och lägg ihop med ett annat. Förvara kakorna i frysen tills de ska serveras