Kokosflarn med fyllning är en kaka som känns vansinnigt lyxig i all sin enkelhet. Själva flarnen är lätta att göra och smörkrämen mellan dem likaså – men så fort man monterar dem ihop dem uppstår lyxig konditorikänsla.

Man kan smaksätta smörkrämen med vanilj, rivet citronskal, kaffe eller choklad. Men jag smaksatte just dessa med lite arrak. Antingen tar du essens du har hemma – eller så tar du en skvätt punsch i smörsmeten.

Kokosflarn med arraksfyllning
Kakor
ca 25 stycken
Tillagningstid
20 minuter
Ingredienser
100 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
4 dl riven kokos
3/4 dl vetemjöl
- Fyllning
150 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk arrakessens ca
1 rumstempererad äggula
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda ner övriga ingredienser till kakan och rör till en jämn smet
- Klicka ut med en tesked på en ugnsplåt med papper. Kakorna flyter ut rätt mycket så håll avstånden på plåten
- Grädda svagt bruna och låt svalna helt. Använd en liten stekspade för att lossa kakorna.
- Vispa smör, florsocker och arrak mjukt. Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet. Bred smeten på ett kokosflarn (tex med en smörkniv) och lägg ihop med ett annat. Förvara kakorna i frysen tills de ska serveras

5 svar
Den sista bilden gjorde mig tårögd ❤️
Åh <3 vad fint att höra!
Låter ju alldeles underbart gott ju! Tack för receptet.
Mmm arrak. I jul när jag slutar vara gravid ska jag baka dammsugare.
Åh tack! Ska bli gott! Alltid kul att pröva nåt nytt.
Sista bilden så fin!