Kokosflarn med fyllning Ă€r en kaka som kĂ€nns vansinnigt lyxig i all sin enkelhet. SjĂ€lva flarnen Ă€r lĂ€tta att göra och smörkrĂ€men mellan dem likasĂ„ – men sĂ„ fort man monterar dem ihop dem uppstĂ„r lyxig konditorikĂ€nsla.

Man kan smaksĂ€tta smörkrĂ€men med vanilj, rivet citronskal, kaffe eller choklad. Men jag smaksatte just dessa med lite arrak. Antingen tar du essens du har hemma – eller sĂ„ tar du en skvĂ€tt punsch i smörsmeten.

Kokosflarn med arraksfyllning

Kakor

ca 25 stycken

Tillagningstid

20 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk ljus sirap

  • 1/2 dl vispgrĂ€dde

  • 4 dl riven kokos

  • 3/4 dl vetemjöl

  • Fyllning
  • 150 g mjukt smör

  • 2 1/2 dl florsocker

  • 1 tsk arrakessens ca

  • 1 rumstempererad Ă€ggula

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. SmĂ€lt smöret i en kastrull och lĂ„t svalna.
  • Blanda ner övriga ingredienser till kakan och rör till en jĂ€mn smet
  • Klicka ut med en tesked pĂ„ en ugnsplĂ„t med papper. Kakorna flyter ut rĂ€tt mycket sĂ„ hĂ„ll avstĂ„nden pĂ„ plĂ„ten
  • GrĂ€dda svagt bruna och lĂ„t svalna helt. AnvĂ€nd en liten stekspade för att lossa kakorna.
  • Vispa smör, florsocker och arrak mjukt. TillsĂ€tt Ă€ggulan och rör till en jĂ€mn smet. Bred smeten pĂ„ ett kokosflarn (tex med en smörkniv) och lĂ€gg ihop med ett annat. Förvara kakorna i frysen tills de ska serveras