Vad ska man göra av alla supergoda Àpplen egentligen? Jo Àppelmos sÄklart! VÄra röda Àpplen ger underbart rosa mos som man gÀrna klickar i generösa mÀngder pÄ gröten, pannkakan eller bara rakt ner i ett kallt glas med mjölk!

Kastrull, Àpplen, vatten och socker Àr allt som behövs. Ja en kniv ocksÄ sÄklart.

Jag tÀrnade Àpplena i mindre bitar och fyllde lite vatten pÄ botten sÄ att det inte skulle brÀnnas. Sedan stÀllde jag pÄ spisen och lÀt puttra.

Det blev en del svinn eftersom rönnbÀrsmalen varit i farten.

Svinnet fyllde jag i en bunke och gick ivÀg med till grannarnas grisar.

Vilken grisfest!

Det skreks och buffades och slogs om Àpplena.

Till den rara, nyblivna mamman slÀngde jag flest. Jag hÄller alltid pÄ spinnsidan!

NÀr man ser hur grisar bökar upp marken nÀr de fÄr gÄ fritt förstÄr man varför det Àr orimligt att nÄgon gris ska gÄ inomhus i en betongspilta. Ingen av dessa stenar var synlig innan grisarna flyttade dit.

Sedan gick jag in igen. KnÀppte en bild pÄ huset i höstfÀrger.

Maffigt vÀrre.

NÀr jag kom in igen hade Àpplena kokat mjuka. DÄ mosade jag dem och hÀllde ner lite socker och vaniljpulver.

Tog rÄsocker för det var allt som fanns hemma och det ger ju dessutom extra fyllig smak.

Sedan fick det bubbla pÄ ytterligare ett tag tills allt socker hade smÀlt. Jag provsmakade sÄklart för att kontrollera syran i Àppelmoset. DÀrefter tog jag fram mixerstaven och finfördelade moset.

Och sÄ fick det Äka pÄ kylning innan jag förpackade det i mindre burkar och slÀngde ner i frysboxen.

SĂ„ ljuvligt gott.