Jag älskar vår groventré som är den hall som vi använder i vardagslag. Den behöver dock städas ordentligt några gånger per termin. Särskilt efter ett semestrar. Nu är den helt otroligt stökig eftersom min systers familj också varit här och haft sina kläder i källaren. Och våra barn varit hemma ett långt lov och dragit fram sina kläder flera gånger per dag.

När det inte funkar i hallen funkar hela livet dåligt. Det kom jag ihåg direkt när terminen börjat och jag försökte hitta rätt sorts vantar och mössor i tid på morgonen.

Dagens städkvart ägnades åt att plocka iordning min sektion i groventrén. Här är utmaningen att verkligen bara hålla mig till min egen och inte börja städa alla andras. Det hinns definitivt inte på någon kvart.

Jag började med att sortera in vantar, mössor, handskar och halsdukar i rätt lådor. Det tog inte många minuter.

Sedan hängde jag upp alla jackor och rockar, ställde jag alla skor i ordning, placerade väskorna på rätt plats och gick igenom smålådorna lite snabbt och tömde på allt som skulle slängas.

Det var vad jag hann på en kvart. Jag hann inte börja sortera och organisera om i smålådorna – men jag hann slänga uppenbart skräp.

Lärdom: Det må se hemskt ut på min plats – men det är ändå mycket lättare att städa bland kläder än att städa en skrotåda full av saker i blandade valörer där man inte ens vet var grejerna hör hemma. Och även om jag inte hann organisera något i detalj i smålådorna där nycklar, ficklampor, läppglans och tamponger ligger – så överlever jag. Jag fick ordning på det värsta.