Jag Àlskar vÄr groventré som Àr den hall som vi anvÀnder i vardagslag. Den behöver dock stÀdas ordentligt nÄgra gÄnger per termin. SÀrskilt efter ett semestrar. Nu Àr den helt otroligt stökig eftersom min systers familj ocksÄ varit hÀr och haft sina klÀder i kÀllaren. Och vÄra barn varit hemma ett lÄngt lov och dragit fram sina klÀder flera gÄnger per dag.

NÀr det inte funkar i hallen funkar hela livet dÄligt. Det kom jag ihÄg direkt nÀr terminen börjat och jag försökte hitta rÀtt sorts vantar och mössor i tid pÄ morgonen.

Dagens stÀdkvart Àgnades Ät att plocka iordning min sektion i groventrén. HÀr Àr utmaningen att verkligen bara hÄlla mig till min egen och inte börja stÀda alla andras. Det hinns definitivt inte pÄ nÄgon kvart.

Jag började med att sortera in vantar, mössor, handskar och halsdukar i rÀtt lÄdor. Det tog inte mÄnga minuter.

Sedan hÀngde jag upp alla jackor och rockar, stÀllde jag alla skor i ordning, placerade vÀskorna pÄ rÀtt plats och gick igenom smÄlÄdorna lite snabbt och tömde pÄ allt som skulle slÀngas.

Det var vad jag hann pĂ„ en kvart. Jag hann inte börja sortera och organisera om i smĂ„lĂ„dorna – men jag hann slĂ€nga uppenbart skrĂ€p.

LĂ€rdom: Det mĂ„ se hemskt ut pĂ„ min plats – men det Ă€r Ă€ndĂ„ mycket lĂ€ttare att stĂ€da bland klĂ€der Ă€n att stĂ€da en skrotĂ„da full av saker i blandade valörer dĂ€r man inte ens vet var grejerna hör hemma. Och Ă€ven om jag inte hann organisera nĂ„got i detalj i smĂ„lĂ„dorna dĂ€r nycklar, ficklampor, lĂ€ppglans och tamponger ligger – sĂ„ överlever jag. Jag fick ordning pĂ„ det vĂ€rsta.