Ett gott humör är bara ett träningspass bort. Usch vad hurtigt och usch vad sant. Men inte i början kanske? I början är de goda effekterna mer svåra att upptäcka. Visst känns det skönt efter ett träningspass – men mest för att skiten är överstökad. Att verkligen börja kunna använda träning som ett glädjepiller det tycker jag kräver en viss tillvänjning. Att man så att säga byggt upp ett beroende.

I tisdags hade jag mensvärk från helvetets håla och hade det inte varit för att det redan var inbokat ett PT-pass hade jag definitivt inte tränat. Men jag tränade och det onda lindrades betydligt av rörelsen och sedan var jag så glad. Och imorse kände jag mig trött, seg och svag i kroppen men eftersom det var bestämt att jag skulle träna så gjorde jag det. Och nu sitter jag här och skriver och är så lugn och nöjd i kropp och knopp. Vilket bra sätt att inleda en helg!

Att bli stark, leva längre eller känna sig snyggare är alla rimliga anledningar till att träna. Men för mig har träningen med åren framförallt blivit min feel good-grej jag tar till när jag akut behöver hjälp med humöret och sinnestillståndet. Kanske särskilt på helgen när det finns en längtan efter att göra något kul och konkret men dagen bara såsar sig fram. Tränar jag då så känns det genast bättre. Något riktigt har blivit gjort. Något för mig själv.

En sak som gjort träningen ännu roligare senaste tiden? Att jag börjat dansa! En dag när jag skulle konditionsträna och varken kunde åka skidor eller hade lust att motionscykla satte jag istället på tung hiphop och dansade loss i en halvtimme framför spegeln. Var helt svettig och lycklig. Mindes då att dans framför spegeln i kombination med klädprovning var ett nöje jag ägnade mig åt var och varannan kväll i gymnasiet.

FASEN vad roligt det är att dansa igen och märka att alla squats och marklyft gjort att jag nu kan drop it low like pro.