Kaffekyssar Ă€r underbara kakor! Ursprungligen Ă€r det kokboksförfattaren Mia Öhrn som kommit pĂ„ receptet, som nu Ă€r en favorit i min repertoar. Bakar man ut dem pĂ„ de hĂ€r sĂ€ttet ser de nĂ€stan ut som gigantiska kaffebönor, vilket matchar namnet bra.

För att vara sÀker pÄ att jag verkligen fÄtt till degen brukar jag provgrÀdda en kaka innan jag bakar ut resten. Flyter den ut tillsÀtter jag lite mer mjöl.

Kaffekyssar

Antal

60 kakor

Ingredienser

  • 200 gr smör

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 2 msk snabbkaffepulver

  • 4 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 dl kakao

  • 1 tsk bakpulver

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader
  • SmĂ€lt smöret och rör ner sockret.
  • Mortla kaffepulvret fint och blanda med de torra ingredienserna. TillsĂ€tt smörblandningen och arbeta ihop till en deg.
  • Forma degen till smĂ„ ovala kakor med en tesked och gör ett jack i dem med skedens kant. LĂ€gg pĂ„ bakplĂ„tspappersklĂ€dda plĂ„tar och grĂ€dda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Kakan fĂ„r gĂ€rna vara lite mjuk inuti.