Gjorde sÄ otroligt goda svartvinbÀrsmazariner till Folkes kalas. Men nu nÀr jag ska lÀgga upp receptet sÄ ser jag att jag inte har en bÀttre bild Àn denna. PÄ nÄgra av de fula kantbitarna som vi provsmakade dagen innan. Suck!

Men kakorna hade helt enkelt en sÄ strykande ÄtgÄng att jag aldrig hann med att dokumentera dem. Trist bild till trots ska ni fÄ receptet pÄ denna enkla kaka som man kan baka pÄ en ugnsplÄt. Och som man kan toppa med vilka bÀr man vill egentligen. Jag föredrar svarta vinbÀr!

Mazarinkaka med svartvinbÀrsglasyr

Antal

60 kakor

Ingredienser

  • 400 gr smör

  • 100 gr sötmandel

  • 4 Ă€gg

  • 6 dl strösocker

  • 7 dl vetemjöl

  • 2 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk bittermandelolja

  • Glasyr
  • 150 gr svarta vinbĂ€r

  • 7 dl florsocker

  • Kokosflingor eller strössel

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. SmĂ€lt smöret och lĂ„t svalna. Mal skalad mandel i en mandelkvarn eller kör i en matberedare till ett fint mjöl.
  • Vispa Ă€gg och socker vitt och pösigt
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och den malda mandeln i en skĂ„l. Rör ner i Ă€ggsmeten
  • Blanda ner smĂ€lt smör och bittermandelolja
  • KlĂ€ en lĂ„ngpanna med mĂ„tten 30×40 cm med bakplĂ„tspapper. HĂ€ll i smeten och grĂ€dda i mitten av ugnen i 30 minuter. LĂ„t svalna.
  • Glasyr: VĂ€rm bĂ€ren i en kastrull och mosa sönder med en sked. HĂ€ll genom en sil och blanda saften med florsocker till en glasyr. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Toppa med strössel. SkĂ€r kakorna i rutor och servera.