HÀr kommer lite bilder frÄn dagarna som gÄtt sedan vi kom hem frÄn resan.

Första morgonen hemma. Elva minus ute och jag sjavade ut i tofflorna för att ta in ved.

Gjorde en rejÀl brasa. Viktigt med vedspis kalla vintermornar. HÀr framför trÀngs ungarna och Àter frukost. Och Jakob efter han har isbadat.

Det kalla, kala kÀnns sÄ vilsamt för ögonen att se ut pÄ.

PÄ torsdagen jobbade jag som en liten gnu och avslutade dagen med körrep i kyrkan inför söndagens gudstjÀnst i byn.

Fredagen startade jag med ett dubbelpass pÄ gymet. HÀr eftersvettas jag efter 60 minuter styrka och 30 minuters intervaller. Ganska slut i kroppen efter resan, all vandring och flera dagar med obefintlig aptit. TrÀningen gick trögt. Skyndade mig sedan hem och jobbade.

PĂ„ kvĂ€llen kom vĂ„ra nya grannar över pĂ„ middag och jag tĂ€nde vartenda ljus jag kunde hitta. Det var vĂ€ldigt trevligt – men nĂ€r gĂ€sterna cyklat hem somnade jag omedelbart.

Förstod varför nÀsta morgon nÀr jag vaknade med halsont och smÀrta i hela kroppen. Och jag som lovat att sjunga pÄ gudstjÀnsten dagen dÀrpÄ! Jag bestÀmde mig för att ligga i sÀngen precis hela lördagen. Förutom nÀr jag inte lÄg i badkaret alltsÄ.

Lite chips var det enda som kunde inspirera mig till att Ă€ta sĂ„ jag Ă„t det, kollade pĂ„ Normala mĂ€nniskor för sjuttonde gĂ„ngen (finns just nu pĂ„ SVT Play – tips!) och Adam & Eva och började dĂ€refter kolla pĂ„ Industry pĂ„ HBO.

Detta seriemaraton i sĂ€ngen gjorde susen, för imorse nĂ€r jag vaknade kĂ€nde jag mig frisk igen. Ulf vĂ€ckte mig tyvĂ€rr redan vid halv sju – men istĂ€llet för att försöka somna om spolade jag upp ett hett bad och sjönk ner i. Sedan Ă„t jag frukost, fixade frissan och drog till kyrkan.

Charlotte var mötesledare för den trevliga ekumeniska gudstjÀnsten.

Rutiga brorsor.

SĂ„ fint att fĂ„ samlas och lyssna pĂ„ predikan. Vi bad för vĂ€rldens folk, för Sverige, för vĂ„r lilla by och för varje enskild mĂ€nniska i den. Vi sjöng ocksĂ„ en av mina favoritpsalmer nĂ€mligen 591. SĂ„ fin och passande just nu “Det kan vi göra för rĂ€tt och för fred: stĂ„ emot allt ont som trampar ner och sprider skrĂ€ck och hot“.

Jag sjöng solo pĂ„ VĂ„r Herre och sĂ„ delade jag med mig av nĂ„gra vĂ€l valda ord. NĂ€rmare bestĂ€mt en insikt jag en gĂ„ng bloggade om och som jag senare har fĂ„tt höra att mĂ„nga anvĂ€nt sig av pĂ„ olika gudstjĂ€nster. Uffe hĂ€ngde mig i kjolarna och fick mig att tappa trĂ„den flera gĂ„nger. Oh, well. LĂ„t barnen komma till mig…osv.

EfterÄt var det hembakt kyrkfika av bÀsta sort.

Och vi hade mycket att avhandla och diskutera

SÄ glad att fÄ stjÀla Ät mig en stund med sÄ vÀl ungdomar och smÄbarn som Àldre. Det Àr sÀllan man umgÄs sÄ Äldersöverskridande som just i kyrkan.

Uffe ville umgÄs Äldersöverskridande med Julian.

NÀr gudstjÀnsten var slut Äkte vi hem och jag hoppade i skönare klÀder. Sedan lekte Ulf och jag matlag med alla gosedjuren. Salta pinnar doppade i vatten stod pÄ menyn.

Storbarnen hade precis fÄtt ett nytt datorspel sÄ de försvann till övervÄningen.

Och jag fick Àntligen ro att sÀtta mig och mÄla. HÄller pÄ att fÀrdigstÀlla illustrationer till en grej som hÀnder i november!

Duttade pÄ nya

Och hittade igen gamla.

Medan jag mÄlade och lyssnade pÄ ljudbok mÄlade Ulf sig sjÀlv. Sedan klistrade han fast flera kartor julklappsettiketter pÄ kökssoffan.

Vilken tur va! Det hade jag aldrig hunnit utan hans hjÀlp.

Men sedan hips vips var han spÄrlöst försvunnen. Hittade till slut igen honom i kÀllaren dÀr han lokaliserat en perfekt plats för att kolla ut genom fönstret. Att klÀttra pÄ plastbackar funkar fint nÀr stegar saknas!

NÀr ungarna somnat tog jag en kvÀllspromenad med Elina medan vi avhandlade allt vi missat sedan vi hördes sist.

Och det var de dagarna i bilder, det. Men nu ska jag gÄ och lÀgga mig. Godnatt!