VÀckarklockan slet mig ur drömmen 04.20 imorse. DÄ vandrade jag i bergen med Bertil, men det konstiga Àr att fast vi var i Etiopien sÄg det precis ut som i skogen bakom vÄr sommarstuga.

Rullade ur sĂ€ngen, rullade upp hĂ„ret pĂ„ papiljotter och hĂ€llde i mig en kopp svart kaffe och sedan pĂ„ med den gröna klĂ€nningen i kashmir. Behöver nĂ„got varm och gosigt pĂ„ tĂ„gresan söderut. Ja, jag Ă€r pĂ„ vĂ€g igen. Bara till Stockholm, men Ă€ndĂ„. Idag ska jag Ă€ta lunch med mitt förlag The Book Affair, trĂ€ffa Lotta KĂŒhlhorn och pĂ„börja arbetet med min nya bok. Eller egentligen tvĂ„ nya böcker som jag ska jobba parallelt med. Den ena kommer nĂ€sta höst och den andra kommer vĂ„ren 25. Och sedan kommer det ytterligare en bok hösten 2025 nĂ€r jag tĂ€nker efter – men den har jag trĂ€ngt bort tankarna pĂ„ tills vidare.

Imorgon ska jag göra Nyhetsmorgon, vara med i en livesÀndning för Akademibokhandeln (delar lÀnken pÄ IG sedan om nÄgon vill titta) och sedan gÀsta Mix Megapol. DÀrefter vÀntar en middag med mitt förlag för att fira succén med Underbara Vinter! Hinner jag tÀnker jag ocksÄ gÄ förbi Erikssons Damekipering. Har lÀngtat efter att gÄ dit men aldrig lyckats pricka in en Stockholmsvistelse med deras öppettider.

Jag har flĂ€ngt sĂ„ mycket den hĂ€r hösten. Malmö och Stockholm med tĂ„g t&r. En vecka i stugan. Elbilen ned till Falun för att signera böcker. Till Etiopien. Nu till Stockholm igen. Sedan hemma nĂ„gra dagar och dĂ€refter upp till stugan i en vecka. DĂ€refter blir jag tack och lov hemma ett tag – men sannolikt sedan Stockholm igen för mer bokjobb innan jul.

Det Ă€r ovant för jag har varit hemma sĂ„ mycket de senaste Ă„ren. Vant mig av med att resa och trivts bra med det. Men nu nĂ€r jag flĂ€nger igen sĂ„ kĂ€nner jag hur kul det ocksĂ„ Ă€r. Och hur mycket piggare jag kĂ€nner mig Ă€n nĂ€r jag reste mycket sist – kring 2018 sisĂ„dĂ€r. Att ha lite större barn, att inte precis ha genomgĂ„tt en utmattning samt att vara i fysiskt god form – det hjĂ€lper mig!