Tidigt i tisdags morse tog jag tĂ„get ner till Stockholm för att avverka en himla massa jobb. Den hĂ€r hösten handlar mycket om att göra press för min bok – och det gör jag med glĂ€dje! Den har legat pĂ„ Bokus och Adlibris topplista i stort sett varje dag sedan förhandsbokningarna slĂ€pptes i början av september. KĂ€nner mig sĂ„ glad över alla som köpt!

NÀr jag anlÀnde vid ettiden tog jag en taxi direkt till mitt förlag.

DĂ€r vĂ€ntade Lotta och min förlĂ€ggare Alexandra – för vi skulle nĂ€mligen ha en jobbeftermiddag tillsammans. Men först en bild pĂ„ vĂ„r gemensamma baby! Tre stolta förĂ€ldrar.

Det blev en mycket produktiv eftermiddag dÀr vi spikade en hel del viktiga saker kring mina tvÄ nya böcker som kommer hösten 24 och vÄren 25. SÄ roligt nÀr man tÀnker sÄ lika och liksom bara fyller i varandras referenser och meningar!

Sedan Äkte jag till mitt hotell pÄ gÀrdet dÀr jag skulle bo över till onsdagen.

Uppe med tuppen pÄ TV4, för att göra Nyhetsmorgon.

Fyllde bordet med pyssel frÄn boken

Och sedan hade vi en vÀldigt fnittrig, rolig och trevlig pysselstund i studion. Man kan se den i efterhand hÀr (tidskod 02.48)

DĂ€refter rafsade jag ihop mina saker och begav mig till….

Akademibokhandelns huvudkontor för en live om min bok! SÄ lyxigt att fÄ bre ut sig i en hel halvtimme och prata loss. Man kan se den i efterhand hÀr.

Och dÀrefter vidare till Mix Megapol för att banda en intervju som sÀnds lite senare. Men sedan hade jag en liten lucka och bestÀmde mig för att fylla pÄ mig med lite sjÀlslig energi och kulturell nÀring.

SÄ jag traskade till Nordiska museet och spanade in deras utstÀllningar.

Fastnade sÀrskilt för julutstÀllningen. Min mÄlbild för december! Skulle ju nÀstan kunna vara hemma hos oss och den dÀr flickan kunde absolut vara Juni.

Julkrubba med mÄnga exotiska djur. Kul med sanden!

Underbara gamla julkarameller.

Och snart sammanstrÄlade jag med mitt förlag igen, för en middag för att fira boksuccén! Glömde ta kort pÄ oss men tog kort pÄ maten pÄ Miss Voon. Den var utmÀrkt.

Efter att ha Àtit, surrat bort nÄgra timmar och skÄlat i champagne satte jag mig pÄ nattÄget hem igen. Sov som skrÀp och kÀnde hur förkylningen tagit ett omtag nÀr jag vaknade i gryningen.

Snöigt i UmeÄ och laddningen av elbilen krÄnglade. Det som borde tagit 20 minuter tog över en timme att ladda. VÄgade inte ha pÄ vÀrmen nÀr jag körde hem för batteriet var sÄ lite laddat. SÄ jag körde hem i en utkyld bil pÄ isblank vÀgbana. Frös som en hund nÀr jag Àntligen kom fram och gick direkt och la mig i ett hett bad. Sedan följde med bokintervjuer och leveranser av olika utkast. Var helt slut nÀr kvÀllen Àntligen kom.

StÀllde in trÀningen pÄ fredagen för jag kÀnde mig sÄ krasslig. Sov istÀllet ut och Äkte in till Susanne för att planera vÄr live. Vi kommer köra en julsÀndning frÄn mitt kök pÄ min instagram och pÄ Susannes youtube den 26/11 och dÄ kirrar vi Ärets bÀsta julgodis och julkakor. Och sÄ ska jag pyssla lite fint!

Man blir sĂ„ bortskĂ€md hemma hos Susanne. Hemmagjord pĂ€ronmarmelad, ghakku, brieost, rökt renkorv och gott kaffe. Sedan pĂ€rontoscakaka och en ny slags chokladboll hon experimenterat fram. Åt tills jag skĂ€mdes.

Och nÀr vi planerat klart var det dags för lunch. Susanne svÀngde ihop en helt enormt god pastarÀtt medan jag ringde ett samtal. Hamnade i svÄr matkoma och sedan var jag tvungen att Äka vidare.

Hade nÀmligen stÀmt trÀff med Erica för att jobba undan lite. Och nÀr det var avklarat var jag tvungen att Äka hem. HÀmtade jag upp farmor pÄ vÀgen, för hon skulle sova över hos oss, och kraschade sedan i soffan.

Och det var de dagarna i bilder, det!