Det är så mycket som händer i december. Både utanpå och inuti. Traditioner och högtider har ju en förmåga att väcka minnen till liv. Sånt som både gör gott och ont. Och så vill man så mycket! Kanske ta revansch på tidigare decembermånader – eller återskapa en smula av magin från den egna barndomen. Alldeles oavsett är det lätt att man fastnar i att jaga julfriden och sedan istället tappar bort sig i stressen. Julfrid och stress är två oförenliga begrepp.
Förra året gjorde jag en uppskattad julfridskalender och självklart blir det en i år igen. Men inte full med avancerade recept och uppmaningar om att pyssla, städa och baka. Utan snarare av små övningar i medveten julnärvaro. För då kanske man kan komma fram till julafton och känna att man faktiskt njutit av månaden – istället för att bara jäkta igenom den för att möta alla andras förväntningar.
Imorgon börjar det.
16 svar
Mysigt med julfridskalender. Själv ska jag yoga en gång varje dag 1-24 december och dra en lapp varje dag med positiva ordspråk/ affirmationer.
Åh, vad glad jag blir! Uppskattade den såå mycket förra året!
Hurra för en go repris (fast kanske med nya inslag)!
Jag har lätt för att stressa upp mig, men det jag faktiskt ser fram emot riktigt mycket att göra i december är att mysa med tända ljus samt lyssna på SR:s julkalender & titta på SVT:s julkalender. Jag uppskattar detta minst lika mycket i vuxen ålder som när jag var barn.
Visst är det trevligt Ida! Gubben och jag ser julkalenderna på tv varje år numera. Så mysigt även som pensionär.
❤️
❤️
Åh, vad roligt!
Tack på förhand ❤️
Underbart! Precis vad jag med flera behöver! Tack!
Tack! En fin julgåva som jag tror att många av oss uppskattar.
Underbart tack ❤️
Julfridskalendern! Precis vad jag behövde idag. Förra året var jag så glad över den. Ser framemot att ta del av detta års version.
Innerligt tack för att du sprider så mycket godsaker kring dig!
Varma hälsningar från ett snöigt Göteborg.
Hurra!! <3
Så bra initiativ, tack! 💞
Läste just ditt recept för julköttbullar och undrar om din och min mormor har fått lära sig nästan likadant då ditt recept precis som mitt har kryddpeppar och det gör stor skillnad. Jag har inte fått lära mig med anjovisspad men däremot när jag stekt första omgången häller jag alltid lite kokande varmt vatten i pannan så jag får ut det på botten som jag sen lägger över i en kastrull där köttbullarna får ligga och puttra till dom är klara. Världens godaste köttbullar säger alla så det var roligt att du nästan gör exakt likadant.