Jag var SÅ lycklig igĂ„r nĂ€r jag fick komma hem igen! Efter fyrtio resdagar den hĂ€r hösten lĂ€ngtar jag efter en enda sak: att vara hemma med familjen i lugn och ro. SĂ„ skönt att ha fredagsmys i soffan och kramas med hela högen.

Vaknade dock tidigt imorse med halsont, mensvÀrk och trÀningsvÀrk i en hÀrlig kombination. Storpojkarna har tagit tÄget till BastutrÀsk för att hÀlsa pÄ sina kompisar. Jakob har tagit Ulf och Äkt in till stan för att trÀffa farmor och gammor. Jag Àr hemma sjÀlv med Essa och hade planerat att julbaka i lugn och ro. Nu fÄr vi se vad jag orkar. Kanske tar jag bara ett varmt bad istÀllet? Men det kliar i fingrarna efter att fÄ julstöka utan avbrott och jag vill inte missa chansen nu nÀr jag har köket för mig sjÀlv.

Egentligen skulle jag ocksÄ velat gÄ pÄ julmarknad, Äka pÄ en antik i nÀrheten med fint julutbud och desutom bjuda hem en kompis. Men vis av erfarenhet blir det sÀllan mer julfrid och julmys av att man gör fler saker. Snarare tvÀrtom. NÀr man skalar av det onödiga smyger sig friden pÄ utan att man mÀrkte hur.

Hoppas du har en fin lördag!