Jag gick pĂ„ bĂ„de Old Touch och À la cartĂ© antik nĂ€r jag var i Stockolm. Har följt deras instagramkonton i en evighet men hittills har det aldrig turats sĂ„ att jag kunnat gĂ„ förbi. Men nu! Nu gjorde jag det! Och hĂ€r Ă€r lite smĂ„tt och gott som jag hittade pĂ„ dessa ljuvliga butiker.

Som de hÀr broderade vantarna. Raraste jag sett. Och tvÄ söta pappershjÀrtan till granen, plus en snöklocka. Och ett helt gÀng med gamla pralinformar som jag tÀnkte anvÀnda för att gjuta marsinpanfigurer med.

Hittade sÄ fina tyger ocksÄ. Ett lÄngt draperi i juliga fÀrger, en stor duk frÄn trettiotalet med brokigt mönster. Och en mindre duk med svarta fransar.

Och kolla in det hÀr! Gamla julettiketter frÄn Röda Korset. Jag fick ju den stora Àran förra Äret att illustrera 2022s julklappettiketter som trycks i 250 000 exemplar och sÀljs för att dra in pengar till Röda Korsets verksamhet. Dessa julettiketter har en lÄng historia och hÀr hittade jag riktigt gamla varianter. Var sjÀlvklart tvungen att slÄ till.

SÄ fina och roliga mönster! Ska sÀtta pÄ de finaste klapparna i Är.

Kunde heller inte motstÄ de hÀr söta gamla tomteljusen. De ska inte eldas upp utan hamnar i en fin stake pÄ nÄgon hylla hÀr hemma.

Kan ocksÄ tipsa om att Old touch faktiskt hade nÄgra smÄ flaggspel med flaggor frÄn hela vÀrlden. Jag har ju sjÀlv ett sÄdant i granen och har flera gÄnger fÄtt frÄgan om var man kan hitta liknande. Löp och köp alltsÄ!

Den hÀr boken om historiskt julpynt för granen köpte jag ocksÄ med mig. Den hade jag egentligen behövt nÀr jag skrev Underbara Vinter. Men nu ska jag lÀsa den och se om jag kan hitta pÄ nÄgot kul pynt för den hÀr julen istÀllet.

Köpte ocksÄ nÄgra olika pÄsar och presentpapper av gammal modell. Blev sÄ förtjust!

Varför görs det aldrig sÄ hÀr snygga papper lÀngre? ALLT var finare förr!

Tre olika modeller. ÅterstĂ„r att se vems julklapar jag ska slösa sĂ„ hĂ€r fint papper pĂ„? Det kanske fĂ„r bli min syster dĂ„, för till henne skĂ€ms jag inte för att be om pappret tillbaka efterĂ„t.

Sista kvĂ€llen i Stockholm var jag pĂ„ mitt förlags julfest och trĂ€ffade bland annat Lotta KĂŒhlhorn som formgivit min julbok. Hon hade med sig en fin present.

NÀmligen en rulle presentpapper med gammalt snöre omkring. Som hon i sin tur fÄtt av sina slÀktingar. KÀnns den bekant mÄnne?

Vi satte den ju pÄ insidan av pÀrmarna pÄ Underbara Vinter. SÄ, sÄ, sÄ fin!

Som sagt. Allt var finare förr.

Tjipp och hej