Bakade en sÄn galet god kaka till Bertils kalas. Enkel för att den görs i lÄngpanna.

Saftig, seg och lite knaprig tack vare nötterna.

Som om en kladdkaka gifte sig med en brownie!

Saftiga chokladrutor med krispiga nötter

Antal bitar

20

TidsÄtgÄng

45 minuter

Ingredienser

  • 150 gram smör

  • 2 dl brunt farinsocker

  • 1,5 dl strösocker

  • En nypa salt

  • 2 Ă€gg

  • 1,5 dl jordnötter, valnötter eller cashewnötter

  • 3,5 dl vetemjöl

  • 200 gr choklad

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. KlĂ€ en ugnssĂ€ker form, ca 20x30cm med bakplĂ„tspapper.
  • SmĂ€lt smöret i en kastrull pĂ„ spisen.
  • MĂ€t upp sockret i en bunke och slĂ„ över det smĂ€lta smöret. Vispa med elvisp och tillsĂ€tt sedan salt och Ă€gg.
  • TillsĂ€tt vetemjöl och rör till en jĂ€mn smet. Grovhacka nötterna och chokladen och hĂ€ll i. Spara lite choklad och nötter till garnering.
  • HĂ€ll över smeten i formen och grĂ€dda i ca 30 minuter. KĂ€nn efter med en sticka – kakan ska vara aningen kladdig inuti.
  • Ta ut kakan och strössla över de sista chokladbitarna pĂ„ toppen. LĂ„t svalna och skĂ€r sedan i bitar. Kakan Ă€r ocksĂ„ god att servera som efterrĂ€t med en klick vispad grĂ€dde.